Иван Портних: Варна става център за лечение на онкозаболявания

Иван Портних: Варна става център за лечение на онкозаболявания | StandartNews.com

В петък премиер и трима министри идват за откриване на новата апаратура в УМБАЛ „Св.Марина"

Линейният ускорител за СБАЛОЗ „Д-р Марко Марков", резултат от успешен проект на Община Варна, както и новият онкологичен център в УМБАЛ "Св. Марина", който предстои да бъде открит, са доказателство, че Варна се утвърждава като важна локация за лечение на онкологични заболявания - не само за Североизточна България, но и за цялата страна, заяви кметът на морската столица Иван Портних.

Повод за изказването му стана предстоящо откриване на нова апаратура в УМБАЛ "Св.Марина" в петък, когато се очаква да пристигнат премиерът Бойко Борисов, министърът на здравеопазването д-р Петър Москов, както и министрите Лиляна Павлова и Красен Кралев.

Активно върви и работата по проекта „Модернизиране на отделението по лъчелечение на „СБАЛОЗ „Д-р Марко А. Марков" – Варна" ЕООД, който се реализирал по оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013 г. Миналата седмица бе подписан договор и линейният ускорител за общинската онкологична болница пък трябва да бъде доставен до 6 м. Стойността на апаратурата е 3 906 108 лв., от които 2 600 000 лв. – безвъзмездна финансова помощ и 1 306 108 лв. – собствен принос на бенефициента Община Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай