Инвеститори искат да строят Медицински център в Банско

Инвеститори искат да строят Медицински център в Банско | StandartNews.com

Предвижда се и изграждането на площадка за хеликоптер

Благоевград. Община Банско води усилени преговори с инвеститор за построяване на модерен Медицински център в курортния град. Целта е да се гарантира съвременно и качествено медицинско обслужване на местните хора и хилядите туристи в курорта. Здравното заведение ще обслужва и пациенти от съседни населени места.

„Най-сетне и този въпрос е пред разрешаване. Предстои решение на общинския съвет по казуса, общината също ще е в управлението на Медицинския център. Този въпрос за мен е приоритет, тъй като здравето на хората е най-важно. Инвеститорът е сериозен, преговорите са в напреднала фаза, уточняваме детайлите", разкри градоначалникът на Банско Георги Икономов.

След много перипетии и загубено време са уредени нещата с имота, на който ще се построи малък, но модерен и функционален здравен център. Мястото е с добра комуникация, до него достъп ще имат и хора с увреждания. Край сградата ще се направи и хеликоптерна площадка. Летателната машина ще се ползва в спешни случаи, за да се придвижат по-най-бързия начин нуждаещите се до медицинския център в курортния град.

„Крайно време е да има къде да ходим на лекар, за да не се налага да бием път до съседния град Разлог. Новата придобивка ще вдигне имиджа на курорта ни пред нашите и чуждите туристи, тъй като е много важно да им се предоставят здравни услуги тук, а не да ги водят извън Банско", коментират жители на най-добрия ни зимен курорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай