Игра с огъня - искат такса за лекар и при децата

Медиците предлагат 1 лев, другото да поема държавата

Игра с огъня - искат такса за лекар и при децата | StandartNews.com

И децата няма да бъдат пожалени, ако се наложи да ходят на лекар. Такива са поне намеренията на лекарския съюз - той иска да се въведе потребителска такса от 1 лев, останалото да доплащала държавата.

 Друго предложение е отпадането на 24-часовото разположение на личните лекари.  Идеята за такса за децата пациенти не се приема добре от родителите, които посещават педиатри.Емилия Енчева смята, че е добре да няма такса като цяло – защото държавата достатъчно трябва да направи. И без това децата са доста малко като бройка и най-малкото трябва да се грижим за здравеопазването, съобщава ТВ Шумен.

Друо обаче твърди педиатър д-р Мария Славчева : ": Понякога плащането на такава такса може да ограничи ненужните посещение. Естествено, че когато има приход в твоя бюджет, за теб това е позитивно – чисто разходно може да увеличиш доходите на сестрата и на работещия персонал."

От Българския лекарски съюз предлага още и да не се санкционират лекарите, ако надвишат броя на талоните за профилактични прегледи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай