Иде нова гореща вълна. Кога ще е над 40 градуса

Температурите ще се колебаят между 27 и 32-33 градуса

Иде нова гореща вълна. Кога ще е над 40 градуса | StandartNews.com

Слънчев и топъл ще е денят. В почти цялата страна в горещата част на денонощието температурите ще са между 27 и 32-33 градуса. Около обяд и в ранния следобед в югозападната половина на страната ще има условия за по-значителна облачност със слаби локални превалявания с гръмотевици. На Югоизток пък по същото време ще се усилва вятърът.

В планините ще е слънчево до обяд навсякъде. В масивите на Югозапад следобед ще се заоблачи с вероятност за валежи, тук-там с гръмотевична активност. Температурите в топлата част на деня ще са в интервала 14-21 градуса.

По крайбрежието ще е слънчево, почти безоблачно с вятър откъм морето. Температурите в следобедните часове ще са между 26 и 28 градуса. Морската вода ще е с температура около 27 градуса, максималната височина на вълните ще е около метър-метър и половина, по-видимо по южните брегове.

От неделя идва нова гореща вълна. Дневните температури ще са по-високи, като в средата на другата седмица термометрите ще стигнат 40 градуса. На традиционно най-горещите места има условия градусите да скочат и над 40.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай