Гръмотевици в София, слънце по морето

Жълт код за валежи в Западна България

Гръмотевици в София, слънце по морето | StandartNews.com

Жълт код за валежи с гръмотевици в Западна България. В събота в западните части на страната ще вали почти през целия ден. Тук-там количествата ще са по-значителни за денонощието, съпроводени с гръмотевична активност. В 8 области е в сила жълт код за опасно време.

Зона с ниско атмосферно налягане с център над Унгария определя динамичното време на Балканите през почивните дни.

В Централна и Източна България облачността ще е разкъсана, с повече слънце и без валежи. По-осезаем вятър следобед ще се усеща в източната половина на страната. Температурите в най-топлите часове ще са от 20-25 градуса на запад, до 30-32 градуса на изток. През нощта валежите, макар и по-слаби ще продължат в Северозапада, а в неделя около и след обяд ще превалява, освен в Западна, и на места в Централна България. Температурите ще останат в същия диапазон, като отново в източната половина на страната ще е сравнително по-топло.

Истинско лятно време ще има около Черноморието, където и двата дни ще са сухи и горещи с температури между 25 и 29 градуса. Водата ще е около 25-26 градуса. Вълнението – слабо с височина на вълните до метър.

Още в неделя в рамките на деня валежите ще намаляват и ще спират с тенденция новата седмица да започне със сухо време. С леки колебания дневните температури остават в летния диапазон около 30 градуса. Следващият период с валежи и леко по-ниски температури ще е четвъртък-петък следващата седмица.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай