Четвъртък,

Голяма радост с командировъчните. Увеличението

От: СТАНДАРТ -
953
Голяма радост с командировъчните. Увеличението
A
A
A

Голяма радост с командировъчните. Кабинетът прие дългоочакваната нова тарифа. Увеличението е двойно.

Минималният размер на дневните пари при командировка в България да се увеличи от 20 на 40 лева, предвиждат промените в Наредбата за командировките в страната, одобрени на днешното правителствено заседание, съобщиха от Министерския съвет.

Увеличението бе договорено по време на вчерашното заседание на Извънредния съвет за тристранно сътрудничество. Предвижда се и възможност дневните пари да бъдат до 200% от нормативно определения минимум, т.е. до 80 лв. Размерът ще се определя от командироващия, от друг колективен орган за управление на предприятието или когато това е уговорено в колективен трудов договор или в споразумение със синдикална организация на държавните служители.

Командировъчните ще могат да се издават и електронно. Премахва се и задължителното изискване за подпечатване, което създава съществени затруднения и ненужно административно натоварване.

Командироващите ще могат да преценяват дали е необходимо удостоверяване на присъствието на работниците и служителите на обекта, на който са командировани. Новите разпоредби създават и условия за по-адекватно отчитане и на пътните разходи при ползване на личен автомобил от командирования.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com