Голият Зевс от "Херкулес"

Чаровникът от "Мистерията Еньовден" зарязва бизнеса заради НАТФИЗ

Голият Зевс от "Херкулес" | StandartNews.com

Ако се загледате в един от четирите плаката на "Мистерията Еньовден", новият спектакъл на Нешка Робева, няма как да не си помислите: "Ей, този готин тип как прилича на Том Круз!". А той е гол до кръста, надолу с главата и се е подпрял на майката земя само с едната си ръка. Това е Калин Калинов - брейкър, който завършва "Танцов театър" в НАТФИЗ. Юнакът е от класа на професор Александър Илиев, майстор в пантомимата, който преди години влезе в "Книгата на Гинес" с 24-часов пърформанс.

Калин излиза в новото шоу на Нешка на 10 декември във Варна и на 19 декември в София. Той ще покаже висш пилотаж в брейка като отличник сред представителите на уличното изкуство. Сладурът винаги е гравитирал около трупата на голямата треньорка - в началото замества някое от момчетата й, а после се включва в два от спектаклите. Вместо "бис" тя понякога пуска Калин и групата му в X-energy crew - защото носят различна енергия на сцената. Догодина пък е премиерата на "Херкулес", където Калин играе Зевс. Звезди в лентата са Дуейн Джонсън-Скалата и горещата Ирина Шейк, гаджето на Роналдо. "Обадиха ми се за този кастинг - за секссцена. Трябваше да показвам движения в гръб - върху пода, за да преценят дали ме бива. Беше странно и неловко. Но ме одобриха и станах Зевс. Появявам се нощем при една от главните героини и зачеваме Херкулес. Светкавици, влизам като вятър. После идва мъжът й и иска да ме посече, но щом дръпва завивката, няма никой - аз съм изчезнал. Направихме го с няколко дубъла - по-забързано и по-забавено, за да си избират", разказва Калин. Първото му участие в голяма продукция всъщност е в в "300", където е гръцки войник.

В началото е брейкът

Всичко започва на училищно тържество. Някакви батковци започнали да правят хеликоптери - да се въртят на гърба си и други чудесии. Техният пърформанс спрял дъха на петокласника Калин. Щом се прибрал, взел да навива техните да го запишат на брейк. Нямали възможност да го водят, трудно било да се намери и зала. Две години се лутал ентусиазираният хлапак. Но учителят се появява, когато ученикът е готов. Един ден негов приятел му съобщил, че отива на репетиция. "Каква?", учудил се Калин. "Ами на брейк, ела и ти", отвърнал другият мераклия. Отишли на Герена и се включили в X-еnergy - същата група, в която Калин е и до днес. Тогава обаче в редиците им имало неразбории и не винаги спортували активно. По-нахъсаните момчета премествали обувките на гимнастичките пред залата и танцували в тясното пространство - без музика, но с много желание. Там били и две момчета от трупата на Нешка Робева. Едно е обаче да си брейкър, друго е да си b-boy - това се случва, когато музиката започва да се съобразява с теб. "Човек със собствена интерпретация на звуците", уточнява Калин.

Изкарва 500 лева бакшиш като танцуващ сервитьор

Калин завършва техникума за обществено хранене и иска да продължи със специалност "хотелиерство". Кандидатства в няколко града, но не го приемат. Две години работи като барман и сервитьор. Но не спира нито за миг с танците. Помни как на руска вечеринка, където сервират с няколко момчета от групата, шефката на клуба ги моли да потанцуват. Те оставили таблите и смаяли гостите. Възхитен господин им дал 500 лева, за да ги разделят.

Когато приемат Калин "бизнес администрация" в Ботевград, му хрумва да се пробва и в НАТФИЗ. Така търсачът на силни усещания зарязва "питомното" и заема висок старт, за да подгони "дивото"- театър на движението. Подготвя монолог, басня, етюд. Наясно е, че не го бива много, но разчита на танца. "Никога не съм се чувствал толкова провокиран. Луд ме направиха. Накараха ме да си кажа баснята, докато тропам ръченица. Беше много трудно. Приеха ме, но работих седем дни в седмицата. Не смеех и да си помисля, че се справям с актьорското майсторство. В брейка обаче има същия тип изразяване на собствен характер и това ми помогна. Веселин Ранков ме похвали за напредъка ми", споделя Калин.

Подгрявал за Джей Ло

Калин е участвал в серия брейк шампионати в България и чужбина, снимал е реклами за водещи марки, работил е с голяма част от български изпълнители и е участвал в техни клипове. Той и екипът му са подгрявали концертите на Дженифър Лопез, Сиара, Рик Рос, KRS One, Снууп Дог, сега и на DMX. Джей Ло мернал на два метра, защото тя не общувала зад сцената с другите. Влизала и излизала през отделен вход. Снууп Дог пък се чувствал като у дома си -дърпал си яко от цигарата, редял километрично дълги фрази и чак тогава изпускал дима.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай