Сряда,

Гешев за закриването на спецсъда: Печели мафията

От: Редактор -
Гешев за закриването на спецсъда: Печели мафията
A
A
A

Гешев изрази опасения, че "мафията ще спечели от закриването на спецструктурите". Категорично против закриването на специализираните съд и прокуратура отново се обяви обвинител №1 Иван Гешев.

Главният прокурор затвърди мнението си, че идеята е в интерес на мафията по време на заседанието на Пленума на ВСС, в което за пръв път участва новоназначения служебен министър на правосъдието Красимир Янков.“Това, което се случва, е по-скоро тричане на съдии, а не на прокурори”, каза още главният прокурор, пише Фрогнюз.бг.

На заседанието на се обсъди декларацията по повод внесеното от 45-тото Народно събрание предложение тези структури да бъдат закрити. Още тогава остро срещу идеята се обявиха следователи и прокурори. От ГЕРБ реагираха в синхрон. 

Текстът на декларацията още е обект на обсъждане. В проекта й обаче е записано, че Пленумът на ВСС “изразява категорична подкрепа към съдиите, прокурорите, следователите, съдебните служители, които се обявиха срещу закриването на специализираните наказателни органи”. 

Ние сме ВСС. Ние сме хората, които дължим реакция и ние сме хората, които трябва да защитим всеки магистрат", каза още Гешев.

По време на дискусията председателят на ВКС Лозан Панов каза, че няма да подкрепи декларацията. Той заяви, че в декларацията, която им се предлага, няма никакви правни мотиви и я определи като политическа.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички