Георги Игнатов мечтаел за психология, но завършил право

Георги Игнатов мечтаел за психология, но завършил право | StandartNews.com

Пловдивският вицегубернатор Георги Игнатов изненадващо разбуни духовете в партийните редици. Той хвърли медийна бомба, като обяви, че напуска редиците на ГЕРБ, тъй като бил разочарован от партийната политика, от съпартийците и лично от лидера Бойко Борисов. Не знам дали моят живот представлява някакъв интерес за обществото, но нямам нищо против да разкажа кой съм, заявява Игнатов.

И изрежда: "Кореняк пловдивчанин съм, семеен с две деца и с панелен апартамент в кв. "Изгрев"".

Казва още, че има самочувствието на образован човек и доказал се професионалист и изпитва огорчение, че покрай решението си да напусне ГЕРБ е бил очернен. Не желаел обаче други да пренаписват биографията му и да тиражират лъжи, затова предпочита лично да говори за себе си. Роден съм през 1959 година в Пловдив, където съм завършил гимназия, а след това ме приеха в най-старото учебно заведение в България - Софийския университет "Св. Климент Охридски" в специалност "Право", разказва Георги Игнатов.

Вицегубернаторът признава, че всъщност правото не била мечтата му, защото най-много искал да следва психология. Баща му обаче му казал направо: "Психолог къща не храни" и настоял синът му да пише на първо място право. "Пиши като толкова искаш след правото психология. Те и без това няма да те приемат за юрист и после, като, искаш ставай психолог", го посъветвал родителят.

Съдбата обаче начертала друг житейски път на Игнатов - приели го право от първо желание. Още докато следвал, той започва и работа, като става обикновен работник в машиностроителен цех. Дипломира се и започва работа в следствието в Пловдив. Така постепенно тръгва да се развива кариерата му на юрист, като последно преди да влезе през 2009 година в областна администрация е бил адвокат. Две години преди това обаче реализира младежката си мечта - завършва магистратура по "Психология на управлението" в Пловдивския университет. Така когато ме назначиха за зам.-губернатор, вече имах стабилно образование и добра професионална биография, казва Георги Игнатов. Твърди, че за него съчетанието право с психология било добра основа за работата му в областната администрация.

"Аз съм от хората, които са си взели образованието преди да влязат в политиката, а не като някои, които използват политиката, за да получат дипломи", коментира вицегубраторът.

Реалист е и счита, че при промяната на властта сега може да очаква всичко, още повече че колегите му в другите области вече са получили заповеди за освобождаване. Категоричен е обаче, че не това е причината да напусне кораба на ГЕРБ и не преследва някакви цели за лична облага.

Приказките, че преговарям с ДПС и БСП да си запазя мястото са пълна измислица, отсича Игнатов. Категоричен е, че от 3 юни не е вече член на ГЕРБ, но не е постъпвал в друга партия и не е подавал документи за друго членство. Дори вече направих прощално тържество за колегите си в областната управа, за да съм готов, ако дойде факсът за освобождаването ми, казва още пловдивският управник.

Признава, че е много огорчен от очернянето, което последвало след постъпката му, но пък е спокоен, че зад себе си има семейството си - съпругата, 28-годишния син, който е психолог по образование, но работи като брокер на недвижими имоти и дъщеря си, студентка по социална психология. Имам и моето образование и интелект, който не се измерва в грамове, казва още с чувство за хумор Игнатов.

Добавя, че неговата трудова кариера не започва с влизането на ГЕРБ във властта и е доволен от това. Вицегубернаторът беглец влязъл в областната управа 85 килограма и половина. Излизам 85 килограма и 300 грама, вчера се теглих, казва Игнатов. И допълва с чувство за хумор, че е станал зам. областен с две коли, а ще напусне с един автомобил и два кредита към банки.

Продължава да живее в панелката в кв "Изгрев" в съседство с най-голямата ромска махала "Столипиново". Хванал се е да стяга преди години бащината си къща в Пловдив, която е пред рухване, но не знае кога ще я довърши. Ако стане така, че вече няма да е заместник областен, ще работи без никакви проблеми като адвокат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай