Ето как премина Ден 35 на протеста в София

Протестиращите заявиха, че сред тях има и провокатори, които подбуждат спорове между тях

Ето как премина Ден 35 на протеста в София | StandartNews.com

Антиправителственият протест в столицата с искане за оставки на правителството и на главния прокурор обстановката беше спокойна и на трите барикади - на площад "Независимост", пред Ректората на Софийския университет и на Орлов мост. През блокадите се пропускат линейки. Част от протестиращите снощи носеха шапки-прасета, съобщава БНР.

В Ден 35 на акцията шествието на протестиращите от площад "Независимост" стигна до Орлов мост малко преди 22:00 ч. То протече спокойно и с по-малко шум от обикновено. Бурни емоции имаше, само когато хората преминаваха покрай сградата на Народното събрание, оградена от два реда полицаи. Повечето участници се разотидоха след проявата. Към полунощ бяха останали малко хора.

Над 40 са вече палатките и тентите в лагера на Орлов мост.  Загражденията са от пейки, палети, контейнери и кошчета за отпадъци, автомобилни гуми и дори пътни знаци. Покрай загражденията са поставени постери с различни искания на протестиращите.

Протестиращите заявиха, че сред тях има и провокатори, които подбуждат спорове между тях.

Над 2 000 подписа с искане за оставка на правителството и на главния прокурор са събрани само за два дни в палатковия лагер на Орлов мост.

В сряда няколко организации проведоха еко-социална асамблея на тротоара. Всеки преминаващ можеше да изкаже мнение. Своеобразният форум ще продължи и утре. На другия тротоар пък се продават книги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай