Драмата с билетчето в София. Фандъкова се произнесе

Няма да поскъпва, защото хората ще се откажат

Драмата с билетчето в София. Фандъкова се произнесе | StandartNews.com

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви в студиото на "Събуди се" по "Нова телевизия", че не се предвижда увеличение на цената на билета в градския транспорт. 

„Ситуацията в градския транспорт е много тежка. Най-важната задача обаче е повече хора да използват транспорта. Ако увеличим цената на билета, това означава да откажем хората от ползването му”, обясни тя. Кметът на София коментира щетите след ураганния вятър у нас.

„Лошото време продължава вече трети ден. Получили сме над 220 сигнали за паднали дървета, клони, ламарини. Всички екипи са мобилизирани и работят денонощно. Кодове за силен вятър е  в сила и днес. Молбата ми е да бъдат закрепени всички предмети по балконите”, каза Фандъкова. И поясни, че вследствие на бурята има един пострадал със счупена ръка.  

„Нека всички бъдем предпазливи по време на буря. Само в парковете са паднали 30 дървета”, каза още кметът на столицата.  

Йорданка Фандъкова коментира и какво е положението с местата в детските градини в столицата.

„Тази седмица започна кандидатстването за обявените свободни места във всички детски градини и ясли в София. През май ще бъде извършено класирането и тогава ще стане ясно колко деца са кандидатствали и колко са приети”, обясни кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай