Бунтар в расо стана татко на девето дете

Отец Евгений си помага с европроекти, за да храни пълната къща

Бунтар в расо стана татко на девето дете | StandartNews.com

Той е бунтар по природа. Прекланя се само пред Господ и владиката на Сливен. От понеделник сутринта отец Евгений Янакиев е свещеникът с най-много деца у нас. И със сигурност един от татковците шампиони у нас. Бившият състезател по джудо се сдоби със син на име Николай. Деветото дете съпругата на отеца Венелина роди в частната болница "Ева" в Сливен. "Много съм благодарен на д-р Станка Дичева, която е изключителен професионалист. Тя изражда вече пето дете на семейството ни", каза свещеникът.


Отец Евгений е категоричен - малкият Николай няма да бъде ваксиниран. "Лекарка, която е педиатър, се опитва да ме манипулира, че трябва да заплатя раждането, ако откажа ваксина. И предишното ми дете Мария не бе ваксинирано. И за Николай отказвам. Много често ми се случва родители да ме запознаят с увреждания на техните деца, получени, след като им е сложена ваксина. Аз съм отговорен баща и не мога да допусна това да се случи", категоричен е отец Евгений. Твърди, че ако знаел за последиците от ваксините, нямало да позволи да ги поставят и на останалите 7 деца.
"Предния път се опитваха да ме манипулират с това, че трябва да плащам много консумативи. Не се поддадох и сега няма да го направя", категоричен е свещеникът от централния православен храм "Свети Димитър". Изборът на име на деветия малчуган в семейството станал по доста оригинален начин. "На Голяма Богородица, 15 август, се събрахме цялото семейство. Тогава направихме жребий измежду три имена на светци. Тегли го най-малката - Мария, която е на 2 г. Тя избра името на свети Николай Чудотворец и така кръстихме последното си дете", обясни отец Евгений Янакиев.
От това лято

многодетният баща вече има и снаха

Най-големият син на семейството Георги, който е студент в София, се задоми. Младежът учи кинезитерапия в Националната спортна академия. Неговата съпруга пък е студентка по икономика. "Все още не съм станал дядо, но и това ще се случи. Получих поздравления от сливенския митрополит Йоаникий за раждането на деветото ми дете", каза отец Евгений. Самият той не може да прецени кой от всичките му наследници е най-ученолюбив. "Георги много обича да учи, а 7-годишната Ексения, която тази година започна първи клас, сама се научи да чете, без никой да й помогне", каза свещеникът. Останалите деца в семейството са Мария на 2 години, Екатерина на 4, Вяра на 9, Серафим на 12, Рафаил на 15 и Михаил на 17. За всички тях се грижи съпругата на свещеника Венелина, която е магистър по богословие.

Тя работеше, докато се роди четвъртото

ни дете, след това практически стана невъзможно", каза отецът. За да изхранва голямото семейство, той работи и по европейски проекти. "За съжаление, точно парите по програма "Млад фермер" бяха спрени, защото свършили. Защо не спрат парите за големите проекти, където земевладелци получават милиони, а точно за такива като нас, които едва прохождат, свършиха", попита свещеникът от Сливен. Местният парламент даде на отеца общинска къща, която се намира в центъра на града.
Отец Евгени се прочу след интервю във вестник "Стандарт" преди 8 г., когато публично се обяви срещу абортите. По-късно свещеникът скочи и срещу организаторите на гей парадите. Отлъчи лекарка от общение с църквата, защото прави аборти. Заедно с брат си отец Силвестър се обявиха и срещу гадателките, включително и пророчицата Ванга.
Иначе отецът не е чужд на обществено-политическите проблеми и на ставащото в момента у нас.

Днешните протести намира за правилни

и ги подкрепя, защото счита, че у нас държавността наистина се е сраснала с мафията. "Протестът обаче не е моят начин за промяна. Моят начин е молитвата, защото от нас се иска да се молим, да се покаем и да осъзнаем греховността си. Ние на практика сме роби. Странното е, че не искаме да променим живота си, а продължаваме да живеем с греховете си. От тези протести в момента полза няма", смята отчето.
В понеделник сутринта телефонът на свещеника не спря да звъни. "Изключително съм благодарен за многото поздравления, които получавам ежеминутно. Явно хората живеят с радостта на моето семейство, което ме радва и зарежда с енергия. Благодарен съм на Господ, че бди над мен и семейството ми", каза отец Евгений.

Ужилиха с пари за бънджи поп Силвестър

Парите, които отец Силвестър Янакиев и 15 души от групата му са платили, за да скачат с бънджи от мостовете на Витиня, са изчезнали. За това алармира чичото на новородения Николай пред "Стандарт".

"Става дума за нещо много странно. Компания, която се казва "Екстрийм груп" ЕООД, до края на юли е издала 416 сертификата - ваучер за бънджи скокове. Нашият сертификат, който сме закупили от тази фирма, беше с този номер", разказа духовникът. Бънджи скокът се изпълнява от "Макс спорт" с главен мениджър Велислав Малджиев. Той си получава парите по договор с тези, които му рекламират сертификатите.

От "Екстрийм груп" обаче така и не са превели парите на "Макс спорт". Затова от фирмата първоначално отказали на групата на отец Силвестър да скача с бънджи. След като размислили обаче, от "Макс спорт" решили да направят компромис и разрешили екстремното преживяване. "Условието е при следващото екстремно преживяване на групата през ноември да скоча и аз", казва отецът. И е готов да го направи. Той обаче не смята да остави проблема неразрешен - ще си търси по съдебен път парите от фирмата, издала сертификата. "Стандарт" потърси за коментар и шефа на фирма "Екстрийм груп" ООД, но телефонът му беше изключен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай