Събота,

Бойко Василев шашнат от кабинета. Кой му помогна

От: Редактор -
37585
Бойко Василев шашнат от кабинета. Кой му помогна
A
A
A

Водещият на предаването "Панорама" Бойко Василев се учуди на изказване на Любомир Каримански от "Има такъв народ" след негови думи, че от партията му не са употребявали квалификации към другите колеги от управляващата коалиция.

"Ако трябва ще извадим коалиционното споразумение, тъй като аз работя с факти, аз не работя с квалификации. Много е лошо когато млади политици в сектора на дилетантството използват много често квалификации. Квалификациите не са най-доброто нещо. Естествено, че политиците си служим с инструмента слово, за да можем да убеждаваме другите. Аз работя с факти, за да можем да сравняваме неща, които сме казали и записали. И в коалиционното споразумение мога да ви изкарам 15 неща, които са нарушени", каза Каримански. 

"Чакайте сега... квалификации. Вашата партия не употребява квалификации? Аз като ви чувам какво си говорите едни за други, направо се чудя защо се събрахте въобще", отговори му Василев. 

"Ако смятате, че стенограмите на парламента са квалификации?", каза на свой ред Каримански, а Василев отново взе думата: "Не, аз смятам, че и публичните изявления на "Има такъв народ" съдържат квалификации. Някой нарече например премиера "Татяна Дончева в пола". Това не е ли квалификация?"

"Това може да е квалификация, но тази квалификация много ясно отговаря на това какво точно се извършва от страна на премиера в момента. Тоест, ние имаме факт за последните 24 часа - един от моите колеги да бъде викан, за да бъде убеждаван да бъде част от новата тройна коалиция", каза депутатът от ИТН.

"Вие сигурни ли сте, че всички ваши депутати ще издържат на това изкушение", попита отново водещият, а Каримански отговори: "Смятам, че всеки един от нашите депутати ще бъде съвестен и лоялен към нашата програма".


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички