Борисов: Протестите с/у Гешев са от една партия!

Нито имам право, нито съм уволнил шефа на БФС, каза премиерът

Борисов: Протестите с/у Гешев са от една партия! | StandartNews.com

Изпълнили сме всички препоръки. Но такива проблеми има във всички страни. Затова много от колегите изявиха реверви към това, че само към България и Румъния има такъв механизъм. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването "Лиц в лице" по БТВ. Той коментира изявеното намерение от Еврокомисията да се прекрати евромониторинга над България.

Премиерът благодари на шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер, на Франс Тимерманс и на Сергей Станишев.

Борисов отговори и на протестите срещу утрешния избор на нов главен прокурор. Протестира една политическа партия, отсече Борисов. И припомни, че промените, по които сега се извършва изборът, са направени по идея на Христо Иванов като правосъден министър.

Човек на ГЕРБ ли да предложа?! Видяхте какво си причиних, като издигнах Мая Манолова за омбудсман. Бях лековерен и лекомислен, издигнах Манолова, ядоса се Борисов.

По предложение на Христо Иванов избрахме Лозан Панов за шеф на най-големия съд, каза Борисов. И отсече: "Всичко, което е поискал, съм го направил! Но може да бръкнете в сайта на Министерството на правосъдието и да видите колко законопроекти е предложил!"

Борисов обвини Христо Иванов в лицемерие, а също и че не му се работело.

Щях да издигна Емил Радев или Дани Кирилов за главен прокурор. Тях познавам. Но да сложа партиен кандидат, това е недопустимо! За каква независима съдебна система ще говорим тогава, възмути се министър-председателят.

И се върна на темата за мониторинга: "Брюксел ни каза - стига сме се занимавали с вас!"

Министър-председателят отговори и на въпроси, свързани с отказаната европерспектива за Северна Македония и Албания.

Ако ние считаме, че докато е Зоран Заев ще се спазват правилата, но, ако не е?! Когато България влизаше в ЕС не беше така - тогава имаше консенсус между всички политически партии. Те имат време до Загреб да си помислят като нация, посочи Бойко Борисов.

Според него "ние не можем на наш гръб да понесем всичко", но "те трябва да признаят - за тези сто години Македония е българска".

Благодарен съм на всички колеги от съвета, че може да продължим да работим по темата, обобщи темата Бойко Борисов.

Запитан Макрон ли е новият лидер на Европа, Борсов отговори: "Европа е така конструирана, че не търпи лидери!"

"Чест прави на Футболния съюз, че реагираха. Ние можем да помогнем за развитието на детско-юношесткия футбол", коментира Борисов т.нар. расистки скандал по време на мача България - Англия в началото на гостуването си в ефира на БТВ.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай