Барбалов каза кога решават проблема със забавачките

Замърсяването на въздуха в София ще се контролира с новите екостикери с чип

Барбалов  каза кога решават проблема със забавачките | StandartNews.com

Кога проблемът с недостига на места в детските градини в София ще бъде решен? Отговор на този въпрос даде в предаването "Офанзивав с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Дончо Барбалов, зам.- кмет по финанси и здравеопазване на София.

ВИЖ ОЩЕ: НОВО 20! Стикер с чип при преглед на колата

"В рамките на 4-5 години новите детски градини ще допринесат за края на липса на места", категоричен бе той.

Барбалов коментира затягането на мерките срещу коронавируса в столицата. От вчера в София заведенията затварят с един час по-рано, а големите ученици се върнаха в онлайн режим.

"Мерките, които се обсъждат и въвеждат, са с цел да се намали броят на заразените, за да може крайно да се пребори кризата", каза зам.-кметът. Той допълни, че контролът е засилен, следи се постоянно спазването на рисковите места, пазари, магазини, заведения, молове, като на този етап не се предвижда въвеждане задължително носене на маски на открито.

Барбалов съобщи, че столичният бюджет ще бъде насочен към инфраструктура, строеж на нови детски градини. Ще се ремонтира трасето на трамвай №5, без това да засяга платната за автомобили по бул "Цар Борис III".

Относно преместваемите търговски обекти стана ясно, че Столична община няма да пести средства за отстраняване на всички, които са незаконни или неизрядни.

Дончо Барбалов информира, че градският транспорт е претърпял най-голям спад от началото на COVID кризата.

Той добави, че замърсяването на въздуха в София ще се контролира с новите екостикери с чип. Те ще се поставят при техническите прегледи. В дните с високо замърсяване ще бъде ограничаван достъпа на автомобили с по-ниска категория в центъра на столицата и контролът на процеса ще става именно чрез стикерите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай