Българка, уморила лебед, разгневи интернет

Българка, уморила лебед, разгневи интернет | StandartNews.com

Постъпка на туристка, снимала се с бял лебед на брега на Охридското езеро, разгневи интернет. Тя искала отчаяно да си направи селфи с красивото животно, влязла във водата и го издърпала за крилото на сушата, а после то било намерено мъртво. Снимки от действието бяха споделени от хиляди в социалните мрежи. Под тях има остри коментари и неприлични думи към жената.

Историята за туристката бе съобщена първо от сайта "Македония Онлайн", който уточнява, че националността й е българска. Инцидентът станал на 4 март. Фотографът Наке Батев успял да снима жената, която дърпала лебеда, а нейна приятелка я снимала отстрани.

"Бяха събрани жени туристи и тя просто го дръпна от водата, за да се снимат. Беше само заради снимката", коментира македонецът. И уточни, че жената първо хванала птицата за врата, а после и за крилото.

Фотографът се скарал на сънародничката й, говорил й на английски, по-късно чул, че нейната приятелка я моли да го пусне. "Може да видиш на едната снимка, където му е крилот, че няма пера", обяснява още той.

"Беше доста наранен на крилото, а после ми казаха, че са го намерили мъртъв", допълва мъжът.

Новината за българката стигна чак до Великобритания, където "Daily Mail" също я отрази и публикува снимки.

Името на жената все още не е потвърдено, както и това, че е българка. Световните медии обаче пишат, че тя вече се издирва от полицията в Македония. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай