Българи правели цигари в 3 нелегални фабрики в Испания

Българи правели цигари в 3 нелегални фабрики в Испания | StandartNews.com

Три нелегални фабрики за цигари, собственост на български граждани, са разбити в Испания. Това съобщи БНТ и уточни, че 20 наши сънародници са арестувани.

Очаква се днес испанската полиция да даде пресконференция, на която да оповести повече подробности по случая. В нея ще вземе участие и директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

На територията на фабриката за цигари в Толедо са живеели и самите й работници. Сградата е била добре оборудвана с машини за производство и всякакви провизии, за да може хората да не излизат от нея.

Много от хората, работещи във въпросната фабрика, са бивши служители в цигареното производство в България. Организаторите й са познати на полицията с производство на нелегални цигари в Холандия, Белгия, Германия и Австрия.

Намерената продукция е за 7 млн. евро. Смята се, че поне 70 млн. евро е оборотът на групата, откакто работи на територията на Испания до този момент, уточниха от БНТ.

Стандарт Нюз припомня, че огранизацията за производство и контрабанда на цигари, действаща в Испания, бе разбита при полицейска операция. Тя е започнала на 7 юли и е кординирана от Европол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай