Асове в журналистиката подкрепиха новите имена на аудитории във ФЖМК

Обръщението на 240 известни журналисти бе внесено в Академичния съвет на СУ „Св. Климент Охридски“

Асове в журналистиката подкрепиха новите имена на аудитории във ФЖМК | StandartNews.com

240 от най-популярните имена в родната журналистика, бивши студенти и преподаватели във Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК), подкрепиха обръщение за наименуване на аудитории на проф. Георги Боршуков, проф. Дафин Тодоров и проф. Филип Панайотов. Със своите научни трудове и учебници тези  легендарни преподаватели имат голям принос за създаването и развитието на специалността „Журналистика” в България, за  подготовката на поколения студенти.

Именити главни редактори, депутати, посланици, представители на  научните среди, известни личности от печата, радиото, телевизията и електронните медии одобряват идеята. Член-кореспондентите на БАН Иван Гранитски и Атанас Семов също се включиха в инициативата. Тя бе приветствана от  великия български поет и писател Калин Донков, главния редактор на вестник „24 часа” Борислав Зюмбюлев, депутата Любен Дилов-син, лидера на НДСВ Станимир Илчев,  посланичката ни в Алжир Марияна Бояджиева  и  Стефан Тафров - журналист, дипломат,  политик. Известните водещи на обзорни тв предавания Бойко Василев и Ангел Иванов са в списъка на подкрепилите.

Тук са и шефовете на рекламната агенция „Ол Ченълс” Александър Дурчев и на медийната агенция „ЗАК Адвъртайзинг” Добри Дочев, както и популярните  водещи Мария Цънцарова от bTV и Виктор Николаев от Нова ТВ. Към подписката  за новите имена на аудитории се присъединиха известни журналисти, като Еми Барух, Костадин Филипов, Михаил Вешим, Иван Бакалов, Енчо Господинов и други. В списъка са познати имена от печата, като Георги Милков, Кристина Патрашкова, Велислава Дърева и Веселина Седларска, и от радиото, като Явор Цаков, Валери Тодоров и Силвия Великова.

Обръщението на 240 известни журналисти бе внесено в Академичния съвет на СУ „Св. Климент Охридски“ и във Факултетния съвет на ФЖМК.

Инициативата за новите имена на аудитории е по повод 120-годишнината на проф. Георги Боршуков, 100-годишнината от рождението на проф. Дафин Тодоров и 90-годишнината на проф. Филип Панайотов. Това е заслужен знак на почит към тяхното дело, заявяват инициаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай