220 машини чистят пътищата от снега

В над 13 области в страната вали сняг

220 машини чистят пътищата от снега | StandartNews.com

В 13 области в страната пътната обстановка е влошена заради тежкия снеговалеж през нощта, който продължава и в момента. От пътната агенция активизираха дейността на 220 снегорина, за да обработват пътищата в страната от падналия сняг.

Преминаването през планинските проходи е без ограничение, с изключение на прохода "Шипка", по който до 3 април 2020 г. е спряно преминаването заради изграждане на връзката на обхода на Габрово с първокласния път I-5, припомнят от АПИ.

Метеоролозите предупреждават за силен вятър и валежи от сняг над по-голямата част от страната. В комбинацията със силния вятър на много места ще има условия за преспи и навявания.

Агенция "Пътна инфраструктура" призовава шофьорите, на които им се налага да пътуват, да тръгват само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция". Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при снеговалеж, затруднява работата на почистващата техника и възпрепятства пътуването на останалите шофьори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай