Шеф Манчев даде две награди в конкурс на УХТ

Младежи от цялата страна в Деня на отворените врати в Университета по хранителни технологии

Шеф Манчев даде две награди в конкурс на УХТ | StandartNews.com

Младежи от цялата страна изпълниха двора на Университета по хранителни технологии в провeдения днес  четвърти Ден на отворените врати. Висшето училище привлече интереса им и с още едно интересно събитие - вторият национален ученически конкурс "Млади изследователи". Сред гостите голям интерес предизвика топготвачът шеф Иван Манчев.

"Скъпи младежи много съм щастлив от вашeто присъствие тук. Днес вие ще може да се запознаете на място с възможностите за обучение и развитие, които нашият университет предлага. Днешният празник е празник на нашите потенциални кандидат-студенти и на всички млади колеги. УХТ не е просто едно място на знанието. В него младите хора срещат по-възрастни колеги, които стават техни ментори, дават им ценни съвети за развитие, за професионална и житейска реализация", заяви в приветствието си ректорът на Университета по хранителни технологии проф. д-р Пламен Моллов. Той добави, че си спомня за времето, когато е избрал този университет, превърнал се в негова съдба. И добави, че УХТ предлага много добри условия за обучение като младите хора, които го завършат намират отлична реализация в една от най-важните индустрии на България - хранително-вкусовата. Той пожела на младите хора интересно състезание, да научат нови неща за университета и той да стане притегатален център за тях.

"Надявам се през есента да ви посрещнем като наши студенти, от които да създадем следващото поколение добри специалисти. Не спирайте да мечтаете, гледайте напред и нагоре. В наше лице имате пълна подкрепа", добави още  проф. д-р Моллов.

Заместник-областният управител на Пловдив Даниел Николова поздрави проф. д-р Пламен Моллов с удостояването му с почетния знак на града. "Това не е само признание за Вас, а и за целия колектив на университета, който се превърна в един от водещите у нас", заяви в приветствието си тя.

Топготвачът шеф Иван Манчев се обърна със съвет към младите хора да бъдат упорити и да следват мечтите си.

"След като сте избрали да се реализирате в една област не се отказвайте пред трудностите и положете усилия, за да успеете. Само така всеки един от вас ще може да стане успешен професионалист. Вървете уверено по пътя, който сте избрали. В Университета по хранителни технологии вие ще срещнете отлични преподаватели, които ще ви помогнат за се развиете в специалността, която сте избрали. Огромна привилегия е да учите тук. Желая ви успех !", заяви шеф Иван Манчев.  Топготвачът даде две свои награди на участници в конкурса "Млади изследователи". Ивелина Иванова и Микалела Дафова с ментор Петър Гатев от ПГХТТ -Пловдив бяха отличени за тема "Хляб заквасен от кефир" и за темата "Традиции, наследство и храни на град Котел" -  Шехвал Юсуфова и Симона Добрева с ментор  Красимира Иванов от СУ "Георги Стойков Раковски" от Котел.

Награди раздадоха също Съюзът по хранителна промишленост и Българската национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика, фирма "Лотела" ООД и ИКХХ, ВП Брандс Интернешънъл.

Наградите на комисиите в четири научни направления бяха връчени  от ректора на УХТ на лауреатите.

Много оспорвано протече състезанието от втория ученически конкурс "Млади изследователи" В него участваха 67 отбора от 25 училища в страната. В направлението "Туризъм, хотелиерство и ресторантьорство“ първото място заеха  Мейрием  Реджепова, Стефания Милева и Христина Исмаилова от ПГХТ "Академик Неделчо Неделчев" от град Сливен с ментор Донка Петрова и тема "Ароматно пътешествие в Сливенския край".

В направление "Мехатронни системи" победи Александра Умленска с ментор Валентина Симеонова от ПМГ "Проф. Емануил Иванов от София с тема MagneBot. В направление "Храни и напитки" шампиони станаха Лили Георгиева, Лиляна Димитрова и Виолета Пламенова от Професионална гимназия по туризъм в Самоков с ментор инж. Елена Сердарева на тема "Променящият се климат и бъдещето на храните".

В "Икономика и предприемачество"  първи станаха Валентина Даламангова, Виктория  Синонова , Вили Халилова с ментор Златка Пейчева от НПГ "Димитър Талев" от град Гоце Делчев с „Екоферма "Second Chance" кръгова икономика“.

Всички участници получиха сертификати за участие в конкурса "Млади изследователи", които могат да използват в кандидатстудентската надпревара.

Присъстващите  на събитието се запознаха с продукти, изготвени от студенти и техните преподаватели. Акцентът беше поставен върху здравословните храни, производствена и управляваща техника, продукти, съчетаващи традиционни и иновационни подходи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай