Четвъртък,

Министърът на образованието променя учебниците.Колко ще учат учениците

От: Стандарт -
1699
Министърът на образованието променя учебниците.Колко ще учат учениците
A
A
A

"Направихме преглед на програмите и на учебното съдържание. Вече са ясни заключенията къде са най-големите проблеми." Това заяви пред БНР министърът на образованието Николай Денков. Той добави, че се положат усилия да се направят промени в материала, без от това да губят учениците. 

По думите на Денков образованието е сравнително консервативна система и затова са необходими поне 2-3 години, за да се видят реални резултати. Денков уточни, че освен промяната в съдържанието, трябва да се промени и начинът, по който се представят материалите. Работа на учителите е да определят кое как може да се каже за децата в съответната възраст. Това е опит, който учителите имат, а академичните преподаватели нямат. Идеята е учителите да станат водещи, обясни просветният министър.  

Той коментира и темата за продължителността на учебната година. Нашата учебна година е най-късата в целия Европейски съюз и в съседните ни страни. Разликата е значителна - с 25% по-малко от средната, каза министърът. По думите му идеята е учебната година да започва седмица преди 15 септември, примерно на 7 септември. Така от 1 до 3 клас да учат до 15 юни, а от 4 до 6 клас да са до 30 юни, настоя Денков.  

Академик Николай Денков заяви, че с Бюджета за следващата календарна година учителските заплати отново ще бъдат актуализирани.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията