Ето го новият Студент на годинта

Той е филолог-историк от ПУ

Ето го новият Студент на годинта | StandartNews.com

Радослав Смаилов от филиала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ в Смолян бе удостоен с престижната награда „Студент на годината 2020“ в националния конкурс, който се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев

4-курсникът в специалност „Български език и история“ бе отличен от Националното представителство на студентските съвети в Република България за своята активна научна и творческа дейност. Лауреатът получи наградата лично от кмета на София Йорданка Фандъкова на тържествена церемония в Аулата на Софийския университет.

Наред с пълното отличие през изминалата 2020 година Радослав Смаилов има над 10 научни публикации в областта на Средновековната история на България, представяни в национални и международни научни конференции, статии в съавторство по методика. Печели 1-во място в международен конкурс за есе, посветен на Иван Вазов

В средата на февруари 2021 г. Радослав Смаилов е отличен със стипендия от Ротари клуб – Смолян. Участва и в студентския проект към Филиала на ПУ „Паисий Хилендарски“ в гр. Смолян – „Дигитална интернет базирана библиотека за родопските диалекти“, ръководен от гл. ас. д-р Мирослав Михайлов.

„Изключително съм развълнуван и съм много щастлив! Тази награда, както и всички останали, са много специални за мен, защото те са оценка за труда ми и за всичко, което съм направил“, сподели Радослав Смаилов.

Според студента на 2020 г., успехът се постига със собствени усилия и човек не трябва да чака някой да му го поднесе. Вярвам, че тайната е да бъдеш различен“, смятатой.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай