Ден на специалност „Технология на виното и пивото“ на 6 април в УХТ

Университетът по хранителни технологии организира на 6 април 2023 г.  ден на специалност „Технология на виното и пивото“ от 10,30 ч. в аула „Проф. Милен Бешков“ в УХТ.

Ден на специалност „Технология на виното и пивото“ на 6 април в УХТ | StandartNews.com

Университетът по хранителни технологии организира на 6 април 2023 г.  ден на специалност „Технология на виното и пивото“ от 10,30 ч. в аула „Проф. Милен Бешков“ в УХТ.

На празника са поканени всички студенти от тази специалност, бивши възпитаници на УХТ, част от които са известни български мениджъри, настоящи и бивши преподаватели и служители, съобщи зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. Христо Спасов.  След гостите ще бъдат и доайените – проф. Георги Бамбалов, проф. Марин Маринов и проф. Йовчо Кабзов и други.

Очаква се гости на тържеството да бъдат изпълнителният директор на „ВП брандс интернешънъл“ АД Иван Папазов, който е и член на Съвета на настоятелите на УХТ, изпълнителният директор на „Винекс Славянци“ AД Жеко Жеков и изпълнителният директор на „Домейн Бойар Интернешънъл“ ЕАД Евгени Харамлийски.

Гост-лектор ще бъде проф. Виктор Недович, водещ специалист по пивопроизводство и преподавател в катедра „Технология и биохимия на храните“ към Аграрния факултет на Белградския университет в  Сърбия.

Поздрав ще отправи ректорът на УХТ проф. д-р Пламен Моллов.

На тържеството студенти и докторанти ще презентират свои научно-изследователски постижения по направления.

Реализирани по цял свят възпитаници на УХТ ще поздравят присъстващите. На място в аудиторията ще бъде Катерина Христова, производствен мениджър в компания БевТех в Лондон, Англия. Видеообръщения ще направят Петър Кирилов, уайнмейкър във винарна  Медоукрофт Уайнс (Meadowcroft Wines) в Калифорния, САЩ и Владислава Богданова, уайнмейкър във винарна  Мен О“уор винярдс (Man O’War Vineyards) в Нова Зеландия.

Награди – бокали и почетни грамоти, ще бъдат връчени на преподаватели и експерти със заслуги към развитието на специалността „Технология на виното и пивото“. Ще бъдат наградени и отлични студенти от трети и четвърти курс, които ще получат грамоти и книги.

На тържеството ще бъдат обявени условията за връчване на стипендия на името на изтъкнатия български енолог Димитър Панов, учил в УХТ, която „Домейн Бойар Интернешънъл“ ЕАД учредява след неговата кончина в края на 2022 г.

В двора на УХТ от 12,30 ч. свои шатри ще разположат производители на вино, пиво и безалкохолни напитки, където ще се консумират оригинални и специфични напитки от техните портфолиа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай