Зрелищен арест на дилъри във Варна

Зрелищен арест на дилъри във Варна | StandartNews.com

Показен арест посред бял ден изплаши морски вълци

Зрелищен арест на дилъри на дрога и техни клиенти заформи полицията във Варна.

Цивилни ченгета натръшкаха четирима младежи на асфалта пред очите на десетки случайни минувачи и продавачи от околните магазинчета. Полицейската акция бе проведена за минути на едно от най-оживените кръстовища в града - булевардите "Владислав Варненчик" и "Патриарх Евтимий".

Без изобщо да се церемонят, цивилките само изчакали дилърите да слязат от лъскаво "Пежо 206", а към тях да се присъедини потенциалният им клиент. Мигом полицаите се хвърлили върху им и ги съборили на улицата, поставяйки им белезници. Веднага към тях от околните улички дошли патрули с още униформени ченгета, които отцепили района. Пред смаяните погледи на гражданите полицаите натовариха задържаните в една от колите си и започнаха щателно претърсване на пежото.

Наркодилърите са в ареста.

Пред "Стандарт" шефът на ОДП - Варна Николай Калчев потвърди, че акцията е за дрога, но отказа да посочи какъв е видът и количеството й. Не стана ясно и от колко време пласьорите са следени, както и дали и друг път са разпространявали наркотици в този район. Такава зрелищна акция не сме виждали, нареждаха търговците от близките магазини, които ги държат от поне 15-20 години. Мнозина от минувачите пък негодуваха, че подобни мероприятия се извършват посред бял ден и ги стряскат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай