Знаков престъпник избяга от страната! Чакаха го в затвора

Как е успял да изчезне, след като е бил осъден

Знаков престъпник избяга от страната! Чакаха го в затвора | StandartNews.com

Мнтого опасен престъпник е успял да духне от страната - познато, нали?

Най-бруталният и безмилостен изнасилвач Пеньо Мангъров, известен в родния ъндърграунд като Чешкия, е успял да избяга зад граница преди да го опандизят, за да се укрие и да се размине с 12-годишната присъда, която получил преди няколко дни, съобщава Блиц..

И тъй като решението на Върховния касационен съд не подлежало на обжалване, само за часове Чешкия е успял да организира напускането си от България и е потънал вдън земя, след като е разбрал, че е признат за виновен за отвличане и изнасилване на жена в условията на продължаващо престъпление и опасен рецидив.

Органите на реда изобщо не са успели да го приведат в сградата за изтърпяване на престъпления. Това съобщава Флагман.бг, позовавайки се на достоверен източник.

На 3 октимври ВКС призна Чешкия за виновен за това, че на три пъти се е съвкуплил с лице от женски пол, като го е принудил към това със заплашване. С новата присъда на Апелативен съд-Пловдив бе отменена оправдателната част на първоинстанционната и Мангъров бе признат за виновен по обвинение за отвличане, като му е наложено наказанието „лишаване от свобода“ за срок от 12 години.

Увеличен от 6 на 8 години бе и срокът на наказанието по обвинението за принуда. Определено бе едно общо наказание за двете престъпления.

Той е сочен за безмилостен изверг, който бие, изнасилва и изнудва за пари жени, поръчков убиец от мутренските години. Мъжът е известен и като чаровник с брутален нрав, който през няколко години е арестуван за различни престъпления. Признат е за виновен за две поръчкови убийства, извършени в Прага през 1998 и 1999 г., и е осъден задочно на 30 г. затвор в Чехия. Мангъров бе осъден на 20 години затвор заради убийството на Ладислав Цимерман в чешката столица Прага на 27 декември 1998 г. Трима чехи са били негови съучастници.

"Нямам нищо общо и с двете убийства, ще видите, че съдът ще го разбере най-накрая", заяви Пеньо Мангъров след приключване на процеса тогава. Той твърдеше, че по това време не е бил в Чехия, а негов съученик и приятел от спортното училище в Пловдив потвърди алибито му.

През 2004 г. Мангъров бе осъден на 8 г. лишаване от свобода за изнасилване в Пловдив. Излиза от затвора през октомври 2010 година. Няколко месеца след това обаче скандалният бандит е отново се озова в пандиза. През юни 2011 г. той бе задържан след спецакция на ГДБОП в столичния квартал „Люлин". До ареста му се стига след продължило над половин година разследване.

Тогава бе задържан, защото изнудвал няколко жени за баснословни суми, биел ги, заплашвал ги с убийство, принуждавал ги да проституират и да му дават различни вещи - телевизори, златни бижута, лаптопи и мобилни телефони. При ареста в дома му тогава бяха намерени документи за банков сейф на негово име, договор за прехвърляне на заем от 60 000 лв., договор за наем и мобилни телефони.

Преди време Мангъров се ожени за адвокатката си и бивша столична прокурорка Соня Алексиева. Тя бранеше правата му в съдебната зала, но за кратко. Мангъров лично я изгони от съдебната зала и смени адвоката си, като това по всичко личи, че тогава е сложил край на връзката и брака им. Соня е жива и здрава и не става ясно защо Мангъров се е представял за вдовец, коментираха запознати.

Последната съпруга на Мангъров е “Мис Силикон 2011” Лилия Ванчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай