Заловиха ришкия изнасилвач

Живял и се крил като партизанин

Заловиха ришкия изнасилвач | StandartNews.com

Шумен. Полицията най-накрая успя да залови Гюнай Хюсеинов от село Риш, който преди десетина дни изнасили възрастна жена от селото.

Около 14 ч. днес секретен полицейски пост е сгащил геронтофила в гората, на 4 км от с. Риш. При залавянето си Хюсеинов не е оказал съпротива, съобщи началникът на Областната дирекция на МВР в Шумен Любомир Христов.

“Приложихме различни тактики за да го задържим, накрая направихме постове и го хванахме”, обясни Христов. По думите му залавянето на изнасилвача било затруднено от близките му, които на различни места в гората му оставяли храна и топли дрехи. Освен това роднините му го предупреждавали и за местонахождението на полицейските постове.

Хюсеинов се движел само покрай реките, като по този начин си осигурявал достъп до вода.
По време на осемдневното издирване полицията на два пъти била близо до залавянето на изнасилвача. С него обаче се движели няколко кучета, които започвали да лаят щом усетят приближаването на ченгетата и Хюсеинов успявал да се измъкне.

След залавянето му, мъжът отговарял на всички въпроси на полицаите отрицателно.
Докато го конвоирали от селото към Районното полицейско управление в Шумен обаче, Хюсеинов обяснил, че през отпуската не отишъл да се лекува в болница, защото нямал пари да си плати здравните осигуровки.

Любомир Христов заяви, че най-вероятно отпуската на затворника ще бъде прекратена. В момента той е задържан за 24 часа, а под ръководството на Окръжна прокуратура се извършват процесуални действия.
Христов допълни, че ще предложи за награждаване двама от служителите на ОД на МВР, участвали в акцията по залавянето, а на останалите благодари за добрата работа.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай