Събота,

Задържаха у нас топ наркотрафикант

От: Стандарт -
420
Задържаха у нас топ наркотрафикант
A
A
A
  • Испанецът бил един от най-издирваните от Гражданската гвардия бандити

В България е арестуван един от най-издирваните испански наркотрафиканти, съобщи испанската Гражданска гвардия. Бандитът променил външния си вид - значително увеличил килограмите си и се готвел да избяга във Венецуела, предаде АФП.

Испанецът с инициали J.S.A. според Гражданската гвардия играел много важна роля в "опасна престъпна организация, която вкарвала в Испания и в останалата част на Европа големи количества кокаин от Южна Америка и се занимавала с пране на пари". Той бил издирван от 2013 г. , когато е избегнал ареста при огромна операция в Аликанте, при която са задържани около 150 души. Бил един от десетте най-издирвани хора от Гражданската гвардия, гласи съобщение, публикувано в Мадрид. В началото на февруари агенти, специализирани в издирването на бегълци в Испания научили, че той е в българския пристанищен град Варна. Те допуснали, че е "възможно той да носи огнестрелно оръжие при пътуванията си и значително да е променил външния си вид, като е напълнял с повече от 50 кг", добавя Гражданската гвардия. Според нея българската полиция потвърдила това и извършила ареста.

В момента на ареста заподозреният наркотрафикант имал фалшиви испански документи за самоличност и смятал да напусне България и да отпътува към Венецуела в следващите дни, се посочва в съобщението, цитирано от АФП.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com