Задържаха 73–годишен с незаконен боеприпас и металдетектор

Задържаха 73–годишен с незаконен боеприпас и металдетектор   | StandartNews.com

Кърджали. От дома на 73-годишния К.В. от Крумовград са открити и иззети документи за завършено основно образование и незаконно притежавани боеприпас,съобщиха от ОД на МВР Кърджали. При извършените процесуални действия вчера полицаите открили попълнени свидетелства за завършено основно образование, регистър, учебен дневник, свидетелства и учебни картони за завършено теоретично обучение за придобиване на правоспособност за управление на МПС, ксерокопия от лични карти, празна бланка за удостоверение за завършен клас. В жилището на възрастния крумовградчанин са открити още нерегистриран газов револвер, 101 ловни патрони, 4 кутии с ловен барут, 338 възпламенителни капсули, металдетектор, 36 броя монети.

К.В е задържан в РУП-Крумовград. По първоначални данни намерените документи са свързани с издаване на неистински свидетелства за завършено основно образование. Иззетите предмети и образци са на съхранение в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство за съставяне на неистински официални документи и за незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси. Работата по случая продължава.

34-годишен тежко ранен след скандал

34-годишен е бил ранен тежко при възникнал скандал и сбиване с негов познат, съобщиха ОД на МВР.

Инцидентът станал снощи около 21 часа в Крумовград. М.Ю./67/ и А.В./34/ се черпили в заведение. След като излезли навън, се скарали и сбили. С юмручен удар 67-годишният повалил на земята по-младия, който при падането се ударил в главата. Пострадалият е бил транспортиран в кърджалийската болница, а след това в неврохирургията на пловдивска болница. М.Ю. е задържан в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство за нанесена телесна повреда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай