В Кипър: Прегазиха 10-годишно българче на зебра

Зад волана е била 70-годишна шофьорка, която е в шок

В Кипър: Прегазиха 10-годишно българче на зебра | StandartNews.com

10-годишно българче загина в Кипър, след като бе блъснато от автомобил на пешеходна пътека.

Трагедията се е разиграла в кипърския град Пафос вчера, около 14.00-14.30 часа, когато момиченцето пресичало на зебрата на бул. "Тасос Пападопулос" на връщане от училище.

То е било блъснато пред очите на дядо си.

Кипър

pafospress.com

Детето е било откарано в болница, където по-късно е починало, алармираха други българи, близки на семейството, които се свързаха с DarikNews, за да дадат гласност на трагедията.

По тяхна молба не съобщаваме нито името на момиченцето, нито родния град на родителите, които са в шок. Зад волана на леката кола е била 70-годишна кипърка, която също е изпаднала в шоково състояние след инцидента, съобщават местните медии.

Кипър трагедия дете

BYEVOPAKIPR

Според сайта evropakipr.com министърът на образованието на Кипър Хамбяурис е отишъл още вчера в училището на детето, за да изкаже съболезнования на 8-годишното братче на загиналото момиченце. Води се разследване за причините, довели до трагедията. Загиналото дете е родено в Кипър в българско семейство, което от години живее на острова. Кипърската медия посочва, че трагедията отново повдига въпроса за законодателни промени относно възрастта на водачите в Кипър.

От 650 хиляди правоспособни шофьори около 100 хил.души са на възраст над 65 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай