Търсят убиеца от Костенец в по-голям периметър

Вътрешният министър поясни, че са планирани действия в различни направления

Търсят убиеца от Костенец в по-голям периметър | StandartNews.com

Продължава издирването на Стоян Зайков, разширяваме периметъра на претърсване, съобщи на брифинг министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„Сигурността наистина е скъпо нещо. Но ние сме длъжни да защитим гражданите и да издирим извършителя на тежкото престъпление“, обясни Маринов. Той поясни, че са планирани действия в различни направления.

„Предприехме действия по защита съвместно с прокуратурата на евентуално застрашени лица, които са имали отношения – както семейни, така и спорове в миналото, с евентуалния извършител. Те са евакуирани и не се намират на територията на Костенец“, обясни вътрешният министър.

На въпрос дали е станало ясно на кого принадлежи намереното оръжие, Маринов отговори, че експертизите за ДНК профили все още продължават. „Към момента не можем да твърдим, че това е оръжието, с което е извършено второто убийство“.

Маринов поясни, че се разширява периметърът на претърсване. „Получаваме много сигнали, които ежедневно проверяваме – от най-различно естество, включително и такива, които мога да определя като злонамерени. Затова искам да призова да не се пускат злонамерени сигнали“, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай