"Той я заплашваше, че ще я убие, беше луд"...

Една от версиите е, че бившият рейнджър Димитър Големанов е застрелял Диляна и шведа от ревност

"Той я заплашваше, че ще я убие, беше луд"... | StandartNews.com

40-годишният бивш рейнджър Димитър Големанов е застрелял 23-годишната си бивша приятелка Диляна и 41-годишния швед в апартамента на ул. "Македония" във Варна. Това е водещата версия за случилото се в жилището в центъра на морския град, съобщиха местни медии, цитирани от dir.bg. 

Сигналът за стрелба e бил подаден в 10.15 ч. вчера сутринта. Пристигналите на място полицаи открили трите трупа, както и цял боен арсенал - автомат, два преправени в бойни газови пистолета и един боен пистолет със заличени номера. Официално от Окръжната прокуратура във Варна не съобщиха какво точно се е случило в "жилището на смъртта", както и кой е извършителят, но по-рано приятелката на чужденеца разказва, че Диляна се е криела от Димитър, след като се разделила с него.

"Живее два блока по-надолу. Той й е гадже...тя го остави. Той буквално я заплашва, че ще я убие... беше луд. Записи имам от крещенето му, какви скандали е имало. Идва да я търси, да я бие, да я дърпа", разказа жената.

По непотвърдена информация в апартамента секунди преди стрелбата е имало още едно момиче, което е успяло да скочи през прозореца и е било отведено от екип на Спешна помощ.

По неофициална информация на варненския сайт rns.bg Димитър Големанов е бивш рейнджър. Бил е наемен войник на мисия в бившите руски републики и в азиатски държави. В Търговския регистър името му фигурира в две фирми, в които съдружници са му руснаци.

Големанов е известен и като съсобственик на заведение на плажа. През лятото името му влезе в медиите, след като оглавено от него сдружение с нестопанска цел "ЕКО ПАРК ГАЛАТА", учредено на 2 юли т.г., дни по-късно поиска от Община Варна бивш военен имот от 47 декара за безвъзмездно ползване в района на едноимения квартал. Справка в Търговския регистър показва, че сред учредителите на сдружението е и Диляна Филипова Ташева. 

Тогава жители на квартал "Галата" изразиха недоволството си и обясниха, че дори не са били уведомени за тези намерения. Самият Димитър Големанов обяснява, че идеята за еко парка е от две години и смята да я финансира по европроекти. Бившият военен имот е високо над брега, с отлична панорама и е наистина апетитен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай