Спипали "мръсното" ченге при наркосделка

Към настоящия момент събраните доказателствата са само за един служител на полицията. Ако се съберат доказателства, ще бъдат обвинени още хора

Спипали "мръсното" ченге при наркосделка | StandartNews.com

Служителите на реда са арестували своя колега от четвърто районно в София по времето на сделка за 50 таблетки амфтамин и екстази на стойност 500 лева. Това стана ясно от думите на ръководителя на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова по повод вчерашната полицейска акция на територията на 4-то Районно полицейско управление, съобщава нюз.бг.

Вчера полицаят е оставил наркотичното вещество на разстояние от колата, в която се е намирал. Първоначално бе съобщено за акция на отдел "Вътрешна сигурност", които бяха отцепили улица в София и арестували свой колега. По-късно вчера вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че са арестувани двама полицаи. Тази сутрин в парламента Маринов каза, че срещу вторият арестуван полицай няма доказателства.

Към настоящия момент събраните доказателствата са само за един служител на полицията. Ако се съберат доказателства, ще бъдат обвинени още хора. Сигналът не е подаден от купувача, а от негови колеги, негови ръководители.

Наркотиците са с малко по-различна големина от традиционните. Разследващите органи са разкрили още две осъществени от него продажби на 40 таблетки наркотични вещества и при извършените претърсвания на жилището, което той обитава са намерени други наркотични вещества.

При претърсванията на жилището му са намерени около 200 таблетки наркотични вещества, тефтер, в който е записвал кога, колко и на кой е продавал дрогата.

Наркотикът в дома му е намерен в абсорбатор. Открита е сумата от предишната продажба на наркотици. Повдигнатото обвинение е за разпространение на наркотични вещества и е определена мярка за задържан за 72 часа. Утре ще бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка "задържане под стража".

Досъдебното производство е образувано от началото на месец юни затова, че полицейски служител разпространява наркотични вещества в София. След като са били извършени процесуално-следствените действия, полицаят е бил задържан в столичния квартал ж.к. "Лагера" в момента, в който е осъществил сделка по продажба на наркотични вещества, обясни Русинова.

Задържаният полицаи е назначен през 2016 г. за стажант в МВР, а в СДВР е назначен през 2017 г. Не е имал наказания, нито провинения и не е имало видимо отклонения от основните му задължения.

Припомняме, на 23 януари 2019 г. бе проведена акция в същото 4-то РПУ, където бяха арестувани петима полицаи. Първоначалната версия на ареста бе полицаите изнудвали търговци, които работят в района в столичния квартал "Лозенец". Сред тях е и началникът на сектор "Икономическа полиция".

На 7 февруари 2018 г. бе сменено цялото ръководство на столичното 4-то РПУ. Началникът на Районното Теменужка Капчина бе преназначена на нова длъжност в Главна дирекция "Национална полиция".

Заместник-началникът Теодор Тасев също е сменен с Делян Гешев. Гешев бе началник на Криминална полиция в полицейското управление. Сменен е и началникът на разследващото звено в Районното Аделина Малакова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай