Спецченгета закопчаха основен свидетел срещу Очите

За части от секундата спецполицаите повалиха здравеняка на плочките и му сложиха белезниците без никакви обяснения, разказва очевидец

Спецченгета закопчаха основен свидетел срещу Очите | StandartNews.com

Спецполицаи арестуваха прочутия в подземния свят Георги Илиев. Спипаха го на бензиностанция на Веселин Марешки в Бургас, съобщава Флагман.БГ.

Акцията е на Криминална полиция при ОДМВР-Бургас.

Илиев е бил с черен Мерцедес със софийска регистрация. Претърсват му колата, а други от униформените извършват личен обиск на задържания. 

„Видях как за части от секундата спецполицаите повалиха здравеняка на плочките и му сложиха белезниците без никакви обяснения. Татуировките по тялото му са ми познати и смятам, че това е един от лидерите на голяма наркогрупировка“, разказа очевидец на екшъна.

Георги Илиев е изключително популярно име в бургаския ъндърграунд. Той бе един от основните свидетели по делото срещу Димитър Желязков-Очите. Срещу него ще бъдат повдигнати обвинения за изнудване и рекет.

Той е основният коз на прокуратурата по делото срещу несебърския бос. Илиев в досъдебното производство е свидетелствал срещу Желязков и другите арестувани, обявявайки, че 15 години е бил от най-близкото обкръжение на Митьо Очите.

Самият Желязков обаче твърдеше, че не го е виждал и преди много време го „шамарил“, защото закачал дъщеря му.

Митьо Очите пък бе разпитан по скайп от софийския затвор днес по делото срещу зърнения бос Бенчо Бенчев в Бургаския окръжен съд.

Бенчев, който е и общински съветник, е подсъдим за това, че е укрил Митьо Очите в Истанбул през август, 2018 г., когато босът вече се е издирвал от Интерпол като лидер на организирана престъпна група за рекет, палежи, побоища и наркотици. Срещу общинаря са повдигнати още две обвинения за боеприпаси и неправилно съхранение на огнестрелно оръжие.

 От самото начало на процеса Бенчев твърди, че е невинен, тъй като когато се засекли с Димитър Желязков в Гърция не е знаел, че Очите се издирва. Бенчев  пътувал към Турция за лечение на старо заболяване, Митьо Очите също и решил да пътува с луксозния бус на Бенчев. Двамата обаче бяха задържани от турските власти на 3 август, 2018 г., в луксозен хотел в Истанбул.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай