Школска банда помля ученик

Момчето е откарано в "Пирогов" със сътресение на мозъка и счупена челюст

Школска банда помля ученик | StandartNews.com

Благоевград. Школска банда от непълнолетни момчета помля от бой съученик през междучасието в центъра на курорта Банско. 17-годишният Тефик Молла от село Филипово е откаран в "Пирогов" със сътресение на мозъка и счупена челюст. По първоначална информация кавгата станала ден преди побоя заради скъсана седалка в училищния автобус.

Екшънът с агресивни младежи се разиграл пред баничарница в курортния град. По време на голямото междучасие група от десетина ученици от разложкото село Елешница причакали пред закусвалнята 17-годишния Тефик. След като момчето се появило, те се нахвърлили върху него. Свалили го с юмруци на земята и продължили да го налагат с ритници пред погледа на нищо неподозиращите други ученици, излезли да закусят. Продавачите в баничарницата извикали дежурните полицаи, които укротили страстите и се обадили за линейка. 

Пребитото момче е ученик в лесотехническата гимназия, а нападателите са възпитаници на гимназията по селско стопанство и туризъм в курортния град. Конфликтът между тях възникнал предната сутрин, докато всички пътували в училищния автобус. Тогава те си разменили реплики и закани.

„Доколкото знам, разпрата между тях е чисто детска. Скарали се за някаква скъсана седалка в рейса. Но нападателите от Елешница са действали с умисъл, защото са причакали Тефик, за да го набият”, обясни кметът на село Филипово Ариф Моллов. Ръководствата на двете учебни заведения разследват инцидента. В гимназията по селско стопанство и туризъм установяват кои са побойниците. Ще бъдат взети дисциплинарни мерки заради агресивното им поведение и нападението над гимназиста от другата гимназия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай