Неделя,

Съдът пусна Стайко Стайков под домашен арест

Съдът пусна Стайко Стайков под домашен арест
A
A
A

Специализираният съд пусна под домашен арест сина на бизнесмена Миню Стайков – Стайко заради сериозни здравословни проблеми. 

Делото се гледа при закрити врата, именно защото адвокатите на 30-годишния мъж са изложили факти относно неговото здраве.

Съдът не е приел и искането на прокуратурата за назначаване на петорна експертиза, включително и преглед на ядрено-магнитен резонанс. За да вземе решението, се е позовал единствено на тройната експертиза, направена на Стайков-син снощи в МВР болница.

В нея обаче не влизало изследване на ядрено-магнитен резонанс, тъй като МВР болница не разполагала с такъв апарат. Прокуратурата ще протестира решението именно на основанието, че не е допуснато тяхното искане за петорна медицинска експертиза, стана ясно от думите на наблюдаващия прокурор Ангел Кънев. 

Според адвокат Димитър Вълчев неговият клиент е обвиняем, само защото е син на баща си - Миню Стайков. Както прокурор Кънев, така и адвокатът категорично отказаха да разкрият детайли около заболяванията на Стайков. 

"Нито Конституцията, нито моралът ми позволяват да кажа нещо повече", бе категоричен защитникът.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички