Сряда,

Румънци хванаха наши шофьори да возят мигранти

От: стандарт -
Румънци хванаха наши шофьори да возят мигранти
A
A
A

 

Двама български шофьори бяха хванати от румънската гранична полиция да карат камиони, в които вместо стока е имало нелегални мигранти, съобщава Аджерпрес. Българите се опитали да минат румънско-унгарската граница в рамките на 24 часа с мигранти от Афганистан и Пакистан.

На граничен пункт Нъдлак 1 е бил проверен камион, превозващ хранителни стоки за Чехия, управляван от български гражданин. В ремаркето на камиона румънските гранични полицаи открили шестима мигранти от Афганистан и Пакистан на възраст от 14 до 22 години. Мигрантите били с подадени молби за убежище в Румъния, предаде БТА.

На граничен пункт Нъдлак 2 също в камион, управляван от български гражданин, били открити седем мигранти от Афганистан: един възрастен на 21 години и шестима непълнолетни, на възраст от 15 до 17 години, също с подадени молби за убежище в Румъния. Камионът превозвал метални тръби за Германия.

Заедно с българските камиони са хранати в района на Нъдлак, на около 100 метра от границата с Унгария, в полето, двама либийци, на възраст 17 и 22 години. Те възнамерявали да прекосят нелегално границата пеша.

Камион, управляван от румънски гражданин пък скрил шестима мигранти от Афганистан на възраст от 16 до 21 години, също с подадени молби за убежище в Румъния. Камионът превозвал авточасти за Унгария.

Във всички случаи, за които съобщава румънската гранична полиция, мигрантите са заплашени от наказателни дела за опит за нелегално преминаване на държавна граница, а шофьорите могат да обвинени за трафик на мигранти, посочва Аджерпрес.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички