Вторник,

Румънци хванаха наши шофьори да возят мигранти

От: стандарт -
107
Румънци хванаха наши шофьори да возят мигранти
A
A
A

 

Двама български шофьори бяха хванати от румънската гранична полиция да карат камиони, в които вместо стока е имало нелегални мигранти, съобщава Аджерпрес. Българите се опитали да минат румънско-унгарската граница в рамките на 24 часа с мигранти от Афганистан и Пакистан.

На граничен пункт Нъдлак 1 е бил проверен камион, превозващ хранителни стоки за Чехия, управляван от български гражданин. В ремаркето на камиона румънските гранични полицаи открили шестима мигранти от Афганистан и Пакистан на възраст от 14 до 22 години. Мигрантите били с подадени молби за убежище в Румъния, предаде БТА.

На граничен пункт Нъдлак 2 също в камион, управляван от български гражданин, били открити седем мигранти от Афганистан: един възрастен на 21 години и шестима непълнолетни, на възраст от 15 до 17 години, също с подадени молби за убежище в Румъния. Камионът превозвал метални тръби за Германия.

Заедно с българските камиони са хранати в района на Нъдлак, на около 100 метра от границата с Унгария, в полето, двама либийци, на възраст 17 и 22 години. Те възнамерявали да прекосят нелегално границата пеша.

Камион, управляван от румънски гражданин пък скрил шестима мигранти от Афганистан на възраст от 16 до 21 години, също с подадени молби за убежище в Румъния. Камионът превозвал авточасти за Унгария.

Във всички случаи, за които съобщава румънската гранична полиция, мигрантите са заплашени от наказателни дела за опит за нелегално преминаване на държавна граница, а шофьорите могат да обвинени за трафик на мигранти, посочва Аджерпрес.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com