Психолог: Мафията ни натиска постоянно с корупция

Никой не е застрахован от това да се подаде на изкушението и е много важно да има обществена бдителност

Психолог: Мафията ни натиска постоянно с корупция | StandartNews.com

Нямаме време за провали като държава и като общество. Хората са изтощени от корупцията в България. Така психологът Пламен Димитров определи реакцията на арестите на служители на ГДБОП за чадър над разпространението на наркотици в страната.

В петък бе обявено, че са арестувани шефът на отдел „Противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотици“ в ГДБОП и началникът на сектора в същата дирекция. Задържан бе и още един служител от вътрешното ведомство.

"Факторът за корупцията е свърна със самоуважението, лично достойнство и професионално развитие. Има натиск - мафията разполага с големи ресурси. Натискът е постоянен, въпросът е какво правим с него", каза още Димитров пред бТВ.

"Много хора се задействат да удовлетворят импулсите на материализма у хората. Полицаи искат да оставят на децата си повече на семейство си от пенсията си за честна служба. Склонността към корупция тогава нараства драстично. Сривът на моралната ни система е най-голямата предпоставка за подкупи", допълни психологът.

По думите му никой не е застрахован от това да се подаде на изкушението и е много важно да има обществена бдителност.

"В България обаче виждаме синдром на придобита институционална недостатъчност", заяви Пламен Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай