Промяна! Разкриха как почина Денди

Софийски градски съд потвърди постановлението на Софийска градска прокуратура

Промяна! Разкриха как почина Денди | StandartNews.com

Окончателно стана ясна причината за нелепата смърт на Денди.

Софийски градски съд потвърди постановлението на Софийска градска прокуратура, с което беше прекратено разследването за убийство на Любомир Милчев - Денди.

След проведено обективно, всестранно и пълно разследване по случая относно смъртта на Любомир Милчев - Денди, с постановление от 16.05.2023 г. Софийска градска прокуратура прекрати наказателното производство по делото, като прие, че не е налице извършено престъпление спрямо живота и здравето на пострадалия, а телесното увреждане, довело до фаталния изход, не е резултат от виновно поведение на друго лице.

Досъдебното производство беше образувано на 18.02.2022 г. и първоначално се водеше за опит за убийство.

Смъртта на пострадалия настъпи в хода на разследването на 27.03.2022 г., което наложи провеждането на допълнително съдебно-медицинско изследване. Установено е, че смъртта на Любомир Милчев - Денди е резултат на тежка черепно-мозъчна травма в тилната част на главата, която се е усложнила с развитието на възпаление на белите дробове и генерализирана бактериална инфекция. Относно механизма на причиняване на телесното увреждане вещите лица и по двете експертизи са категорични, че същото се дължи на падане назад от собствен ръст и последващ контакт на тилната част на главата с твърд прилежащ терен. Липсват други наранявания, които да са породени от различен механизъм, не се установяват следи от борба или наранявания от типа "защитни“.

В хода на разследването бяха проведени всички обективно възможни и необходими действия по събиране и проверка на доказателства и бяха подложени на анализ всички версии. Доказателства за умишлено умъртвяване на Любомир Милчев - Денди, за причиняване на смъртта му по непредпазливост или за друго престъпление срещу личността и здравето му не бяха събрани, поради което наказателното производство беше прекратено.

Определението на съда е влязло в сила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай