Вторник,

Петима задържани с наркотици след акция в Пловдив

От: Мартина Суботинова -
176
Петима задържани с наркотици след акция в Пловдив
A
A
A

Служители на Трето РУ в Пловдив са задържали наркодилър, двама мъже в момент на притежание на различни видове и количества наркотик, както и двама дрогирани шофьори, предаде „Марица“.

Под надзора на компетентната  прокуратура са образувани четири бързи и едно досъдебно производство.

Мъжете, задържани за престъпления по пътищата, са на възраст 26 и 30 години и са извършили криминалните деяния на територията на областния град. Униформени спрели за проверка кола, управлявана от 26-годишен шофьор от Сопот и в хода на работа установили по надлежния ред, че е седнал зад волана под въздействие на коктейл от амфетамин, метамфетамин и марихуана. При последвал обиск били иззети повече от 4 г марихуана и амфетамин.

Справка в масивите на МВР сочи, че това не е първата подобна проява на задържания.

Бонзай е иззет от друг 30-годишен пловдивчанин, който също управлявал дрогиран - с амфетамин и  канабис.

За държане с цел разпространение на наркотични вещества в ареста е 20-годишен младеж от  пловдивското село Кадиево. При личен обиск от проверения били иззети амфетамин, марихуана и електронна везна.

Различните видове високорискови вещества са с общо тегло над 12 грама. Наркотикът бил прикрит старателно в опаковка от ядки. 

За притежание на марихуана и амфетамин е задържан и 38-годишен пловдивчанин.  От него са иззети 30 г марихуана и около 4 г амфетамин.

Работата по документиране на случаите продължава.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com