Неделя,

Обраха пловдивски мол с кука и магнит

От: Редактор -
977
Обраха пловдивски мол с кука и магнит
A
A
A

Две софиянки успяха да задигнат стока за над 5 бона от магазини в пловдивски мол, научи „Марица“. Те направили няколко успешни тура без да бъдат забелязани, но малко след ударите били заловени. 

Първо разучавали обстановката. Проверили дали в избрания от тях мол има магазини от веригите  „H&M“ и  „LC Waikiki“, от които знаели, че може да се откраднат дрехи без да бъдат забелязани.

Набавили си нужните им средства – магнит и кука, за да демонтират поставените на дрехите алармени тагове и ножици, с които да отрежат етикетите им, за да могат да преминават през охраната на съответните магазини. 

Оставяли колата, с която идвали до града на паркинга на търговския център и се насочвали към набелязаните магазини, в които взимали многобройни и различни артикули дрехи и ги носили в пробната.

Там с помощта на магнита и куката сваляли поставените алармени тагове, а с ножиците им отрязвали етикетите. Всички дрехи двете софиянки слагали в дамските си чанти и необезпокоявано  напускали магазините. Свалените от дрехите аларми и етикети слагали в торбичка и ги скривали под стелажите или в ниши в магазините, точно преди да ги напуснат.

От това дали ще признаят вина зависи как ще протече делото и колко бързо ще се сдобият с присъда. 

 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com