Нови разкрития за зверството с Митко. Ето как се е измъкнал убиецът

Младеж от Бургас дава заблуждаваща информация

Нови разкрития за зверството с Митко. Ето как се е измъкнал убиецът | StandartNews.com

Гневът на жителите на Цалапица, избухнал след бруталното убийство на 24-годишния Димитър Малинов, продължава да бушува с пълна сила. Причините са най-малко две и към настоящия момент те наливат масло в огъня, пише "Марица".

Първо, заподозреният за убийството Рангел Бизюрев все още се укрива, вероятно в Германия. Второ - има много въпроси без отговор, което създава съмнения не само в работата на властите по случая, а и в това какво всъщност се е случило в нощта на 20 юли и каква е истинската причина за фаталната развръзка.

Докато убиецът не е зад решетките и докато не се изяснят всички детайли, потънали в мъгла, близки, приятели и роднини на Димитър ще продължат с протестните си действия и с борбата си за справедливост.

30-годишният Рангел Бизюрев е бил открит и следен от властите в Германия, но това става, преди да се активира Европейската заповед за неговия арест. Това е провалило и задържането му, макар той да е бил под наблюдение в квартирата му, казват запознати с разследването.

Въпросната заповед се издава от наблюдаващия прокурор, заради което близките на убития Димитър Малинов имат претенции, че се е забавил. В момента издирването на Бизюрев продължава.

Сагата около изчезването на Митко започва на 22 юли, когато преди об​яд е подаден сигнал в Районното в Стамболийски. Там е спазена процедурата - 24-годишният младеж е обявен за местно издирване и е въведен в бюлетина на полицейската дирекция.

Сигналът е подаден от бащата на Малинов след получено обаждане от майката, че липсва вече 2 дни. Тя обяснява, че последно го е видяла към 22 часа на 20 юли, когато е излязъл навън. На 22 и на 23 юли целият приятелски кръг на Димитър, включително близнаците Валентин и Борислав Динкови, е разпитан и проверен.

По протокол, ако не се постигне ефект от местното издирване в тридневен срок, тогава лицето се обявява за общодържавно издирване. Въпреки това Димитър е обявен за общодържавно издирване още на следващия ден - 23 юли.

При разпита близнаците поддържали версията, че на 20 юли били заедно с Димитър. Той бил поискал 100 лв. назаем от тях, за да се покрие за седмица от големите горещини. Искал да иде на хладно в планината.

След разпита на всички от приятелския кръг на Малинов все още няма опасения, че той вече не е жив. За това спомагат и показания на негов приятел Христо от Стамболийски, който живеел в София.

Същият уредил Димитър на работа в Бояна, а на 23 юли безуспешно го търсил по телефона. Пред включилите се в издирването от 24 юли столични полицаи Христо обяснил, че лично е присъствал на ситуации, в които Малинов се вбесявал и си трошил телефона.

Появяват се и лъжливи следи. До сряда, 26 юли, момче поддържа версията, че е видял Митко пред магазин и че се качва в черна кола. Часове наред полицията хаби ресурс за проверки, но не се стига до никакво потвърждение.

Втората заблуждаваща информация идва от младеж от Бургас. Той си харесва момиче в социалните мрежи, което публикува постове за издирването на Димитър. За да осъществи контакт с нея и да завърже разговор, той й пише, че Митко е при свой познат и ще се прибере след 7-8 дни. Момичето препраща тази комуникация на родителите, а те уведомяват полицията. И тази версия обаче не се потвърждава.

Издирването продължава на пълни обороти във вторник, 25 юли, с полицаи и доброволци. На следващия ден е най-мащабното издирване, в което са включени следови кучета, дронове и служители на Специализираните полицейски сили.

 На 26 юли вече бившият шеф на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов поема нещата в свои ръце.

На място той разговаря с родители и роднини на Димитър. Изпраща коли да приберат близнаците Динкови от Приморско, за да бъдат отново разпитани, тъй като подадената от тях информация става все по-съмнителна.

Те твърдят и показват есемеси до Митко,  че са пред дома му да му дадат 100 лв. Единият близнак пък показва друго съобщение до него, в което го пита къде се дянал, че всички в селото го търсят. После ще стане ясно, че съобщението е изпратено след смъртта на Димитър и заравянето на трупа. Докарани от морето, близнаците са разпитани лично от Костадинов в последните минути на 26 юли, сряда.

Развръзката идва, когато единият близнак си признава за убийството и за това, че са помогнали за заравянето на трупа. Към 1.00 часа на 27 юли, четвъртък, директорът на полицията кара близнака със служебната си кола, като младежът му показва къде точно е заровен трупът на 24-годишния Митко.

След направените самопризнания полицията уведомява прокуратурата за всички детайли и фактическата обстановка. Иска се издаване на Европейска заповед за арест, тъй като Рангел е напуснал страната още на 24 юли за Германия.

Близнаците са задържани за 24 часа. На следващия ден са разпитани и освободени. В петък обаче отново се озовават в ареста, вече привлечени като обвиняеми за укривателство. Причината е, че са укривали Рангел няколко дни до напускането му през софийското летище.

В продължение на цели 4 дни близнаците Борислав и Валентин, които са помогнали за заравянето на трупа на 24-годишния Димитър Малинов, са укривали убиеца му Рангел Бизюрев в дома си.

Това става ясно от публикация в германската медия bild.de. Твърди се, че след зверското убийство и скриването на трупа на Димитър на 20 юли се е наложило братята да приютят изверга, докато стане време той да си хване полета обратно за Германи​я на 24 юли, за когато е имал предварително закупен самолетен билет.

До с​​офийското летище той бил закаран от същия човек, който на 10 юли при пристигането му в България е посрещнал Рангел и го е транспортирал до селото. Според него Бизюрев е имал множество видими наранявания по дясната ръка, които той не успял да си обясни. Ръката му дори била синя и подута, а той не можел да я движи нормално.

Основната версия за убийството, по която се работи към момента, е, че жертвата и Рангел са имали неуредени сметки. Майката на Митко - Атанаска Бакалова, също проговаря пред Bild: "Говори се, че са спорили за гаранция за някакъв кредит. Но за такова нещо човек не убива и не заравя някого в земята като мъртво животно", споделя с огорчение жената.

Към момента Рангел Бизюрев се издирва и няма да може да напусне пределите на Германия заради издадена европейска заповед за арест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай