Неделя,

Леки щети от взрива пред мисията ни в Черна гора

От: Редактори -
191
Леки щети от взрива пред мисията ни в Черна гора
A
A
A

Умишлен взрив, заложен от конкуренти в ресторанта на първия етаж на сградата, в която е българското посолство в Подгорица - това е основната версия, по която работи полицията в Черна гора. Заведението  е едно от най-добрите в града и затова силите на реда допускат, че става въпрос за професионална конкуренция.

В сградата, която е в центъра на града, са разположени и офиси на турската Зират банк, на местната Медиагруп и на строителната компания - собственик на зданието. Стъклените стени, които изобилстват в интериора му, са станали на сол.

Към 4 часа сутринта в дома на посланика ни Меглена Плугчиева се е задействала алармената инсталация на посолството. В него не е имало служители, така че никой не е пострадал.

"Няма място за драматизъм. Нанесените щети са незначителни, леки", заяви пред БНТ Меглена Плугчиева след новината от вчера за взрив пред българското посолство в Подгорица.

Прозорците в три кабинета на посолството са счупени, но това не пречи да продължим работа.

В случая, най-важното е, че няма пострадали граждани и служители на посолството, допълни Плугчиева. "Версиите към момента не са публично оповестени. Очакваме повече информация в следващите дни.

Наемател на заведението, към което вероятно е била насочена атаката, е черногорска фирма, която има верига от такива заведения", допълни посланикът.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com