Изключен е сексуален мотив за убийство на рейнджърка

Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов заяви, че такава версия не се проверява

Изключен е сексуален мотив за убийство на рейнджърка | StandartNews.com

"Изключваме сексуален мотив за извършеното убийство. Остава основната версия за мотива - неуредени финансови отношения, свързани с обсебването от обвиняемия на автомобила на убитата рейнджърка Десислава Стоянова". Това каза в ефира на "Здравей, България" окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Прокуратурата в Пловдив ще поиска днес постоянен арест за бившия рейнджър, обвинен в убийството на военнослужещата Десислава Стоянова.

"Смятаме, че имаме достатъчно доказателства, че той е извършител на убийството. Укривал се е 7 дни на различни места, основно в гористи местности, тъй като той е бил обучаван, а в последствие и обучител за оцеляване при извънредни ситуации", заяви още прокурорът.

Попов съобщи, че е извършен допълнителен оглед и са намерени дрехите на жертвата.

"Основният механизъм за извършване на убийството, според експертите към настоящия момент, е удушване след нанасяне на множество удари по лицето. Мотив за убийството е и колата. Изяснява се и друг мотив, извън сексуално посегателство спрямо жертвата", обясни окръжният прокурор.

Румен Попов уточни, че Стоянова и Каменов са били приятели, но не са имали сексуални взаимоотношения.

42-годишният Светослав Каменов е задържан за 72 часа. Прокуратурата повдигна обвинение за умишлено убийство на бившия рейнджър. Тялото на жертвата беше намерено в къщата на мъжа в покрайнините на Сопот.

Според самопризнанията му, двамата са имали неуредни финансови отношения. Първоначалната версия на разследващите беше убийство от ревност, но в последствие стана ясно, че Светослав и Десислава не са имали любовна връзка.

Убийството на рейнджърката Десислава Стоянова е извършено преди седмица, казват от полицията.  Задържаният рейнджър сам показал на криминалистите шкафа в къщата си, където прибрал тялото на жената. Направил частични самопризнания, от които става ясно, че неуредени финансови отношения са причина да нападне Десислава.

Старши комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР-Пловдив, обясни, че убитата е дала личния си автомобил на Светослав да го ремонтира, той от своя страна го закарал в една автоморга в Сопот, където е намерен от полицията смачкан, подготвен за скрап.

Светослав не е успял да получи пари за предадения автомобил, тъй като документите за него останали в убитата.

"Две седмици е стояла без автомобил и се предполага, че му е потърсила сметка, че автомобилът й го няма и това е бил мотивът за възникване на скандал между тях", каза още комисар Атанас Илков.

Рейнджърът притежавал добри бойни умения и нанесъл смъртоносни удари в главата на Десислава. Според данните от аутопсията жената е била удушена. Съседите му разказват, че миналата година прогонил бившата си приятелка, след като я набил.

Десислава Стоянова живеела на квартира близо осем години в Карлово. Съседите я познават като любезна жена, имала дете, което обаче живеело при баща си.

За извършеното убийство Светослав може да лежи в затвора от 10 до 20 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай