Гардове на Ториното пребиха с палки бивш шампион (ОБЗОР)

Гардове на Ториното пребиха с палки бивш шампион (ОБЗОР) | StandartNews.com

Четиримата охранители се вбесили от клаксон

Жесток побой на шофьор на Околовръстното шосе край София взриви интернет. Много скоро биячите бяха заловени. Оказа се, че мъжете, пребили 30-годишния Васко Наумов, са гардове на виден подземен бос. Става въпрос за Ивайло Борисов-Ториното, сочен за дясната ръка на Златко Баретата, твърдят запознати. Той е подсъдим заедно с Баретата за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Ториното не е бил в автомобила с гардовете му, но черният крайслер е негова собственост. В сряда около 17.40 ч. софиянецът Васко Наумов бе нападнат и пребит с метални палки заради това, че свирнал с клаксона си на два автомобила за рисково шофиране. Мъжът пътувал със съпругата му Мария Димитрова беше една от водещите ни състезателки на троен скок, участвала е на няколко европейски и световни първенства и на олимпийски игри. След прекратяване на атлетическата си кариера се занимаваше с конна езда.

"Аз просто ги питах какво правят и те започнаха да ме бият - с палки, всеки от тях имаше палка. Двама имаха пистолети", разказа Наумов. От прокуратурата съобщиха, че пребитият софиянец е управлявал лек автомобил "Мицубиши". Тъй като той и жена му бързали за работа, преминавал от една лента в друга. При една от тези маневри водачът на автомобил "Ауди А8" препречил леко движението на колата на Наумов, който натиснал клаксона, за да предотврати евентуална катастрофа. До аудито се движил и "Крайслер", който, притискайки автомобила на Васко Наумов, го принудил да спре. Веднага след това до двете коли спряло и аудито. От крайслера и аудито слезли четирима мъже и започнали да налагат Наумов с метални палки. Биячите счупили страничното огледало на мицубишито и ударили и съпругата му Мария Добринова. "При нанесения побой на Васко Наумов е причинено избиване на предните зъби на горната челюст. Установени са оток, охлузвания и разкъсване на кожата от долната страна на предмишницата на лявата ръка. Тези наранявания представляват средна телесна повреда по смисъла на закона", уточняват от прокуратурата.

Извършителите на побоя са задържани - Мартин Марков, Христо Христов, Георги Близнаков и Александър Гечев. Те са на възраст между 25 и 46 години и са служители в охранителна фирма. Полицията

ги заловила в луксозния комплекс "Мирамонте" в столичния квартал "Драгалевци".

За нападателите се знае, че са криминално проявени. Георги Близнаков е от Пазарджик, на около 45 г. нереализиран кикбоксьор, барета, парашутист и т.н. Досега работил като охранител в дискотеки в Студентски град и Банско, пишат запознати в специално създадената заради инцидента група във Фейсбук - "Заедно срещу крайно наглите шофьори". Христо Христов пише в профила си, че е боксьор.

Софийската районна прокуратура им е повдигнала обвинения за извършено в съучастие хулиганство и причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Мъжете ще останат в ареста за 72 часа. Днес прокуратурата ще внесе искане до Районния съд в столицата за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".
Главният прокурор Сотир Цацаров свиква в петък спешно заседание с главния секретар на МВР Георги Костов и директора на ГД "Охранителна полиция" за вземане на незабавни мерки за засилен контрол за опазване на обществения ред и осъществяването на охранителната дейност в страната, допълват от прокуратурата.

Жестоко пребитият Васко Наумов е републикански шампион на 60 метра с препятствия за юноши старша възраст и бронзов медалист за мъже. Започва да тренира лека атлетика на 12-годишна възраст. Завършва средно образование в ССУ "ген. Владимир Стойчев" и е студент в НСА. Семейството му има традиции в спорта и републикански титли - майка му на скок височина, баща му на двойка каяк, брат му на 60 метра с препятствия, 110 метра с препятствия, скок на дължина и щафетно бягане. В момента Васко работи като фитнес инструктор.

Ивайло Борисов: Били са предизвикани

"Охранителите ми разказаха, че са били засечени от някаква баничарка, а след това шофьорът на колата е започнал да ги замеря с шишета от минерална вода. Те са били принудени да спрат".

Това заяви пред bTV Ивайло Борисов-Ториното. Според него шофьорът пръв е нападнал гардовете с метална палка, а те са се принудили да отвърнат. "Тези момчета не са някакви махленски биячи, били са предизвикани", допълни Борисов. Той обяви, че въпросните охранители били на работа при него на изпитателен срок и нямали трудови договори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай