Ершов под конвой в София заради злоупотреби в "Петрол"

Ершов под конвой в София заради злоупотреби в "Петрол" | StandartNews.com

Бургас. Денис Ершов не е арестуван, а е конвоиран от Бургас в Съдебната палата в София, съобщи адвокатът на Ершов Анна Попова.  Ершов е конвоиран по досъдебно производство, което се води в следствения отдел на Софийска градска прокуратура и е по повод сигнал за злоупотреби в „Петрол” АД, уточни защитничката на скандалноизвестния литовски бизнесмен.

До момента Ершов няма повдигнати обвинения, допълни тя. Бизнесменът беше задържан вчера на летището в Бургас, когато се е връщал от чужбина, след като предишния ден той е напуснал безпроблемно страната ни.

Анна Попова съобщи, че първата призовка към Ершов е била изпратена през май, а от април той се е намирал в болница „Токуда”, където се е лекувал. След като е получена първата и още пет-шест призовки след нея, Попова е информирала редовно прокуратурата за това къде се намира бизнесменът. Освен това и експертите констатирали недоброто здраве на Ершов като са го посетили непосредствено след извършена операция.

На 28 юни Ершов е бил призован от съдебна охрана в Гранд Хотел Поморие, където е бил на рехабилитация след операцията. Ден по-късно на 29 юни Ершов вече е обявен за национално издирване и му е забранено да напуска страната. Последното ограничение обаче е било отменено преди дни. В момента Ершов е в столичното следствие. Там той е влязъл с възглавница и куфар, очевидно подготвен за арест.

Вчера петролният бос от литовски произход Денис Ершов беше приведен в следствието в Бургас, веднага след като кацна на летище Бургас с полет на руските авиолинии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай