Ершов обвинен в далавери за 1 млн. лв. в "Петрол"

Бизнесменът плати половин милион гаранция за свободата си

Ершов обвинен в далавери за 1 млн. лв. в "Петрол" | StandartNews.com

София. Софийската градска прокуратура е повдигнала обвинение на руския бизнесмен Денис Ершов за длъжностно присвояване в размер на един милион лева в „Петрол Холдинг”. Той бе един от съсобствениците на дружеството до юни тази година. Новината съобщи самият Ершов, след като плати гаранцията си от половин милион лева и бе пуснат на свобода.

Задържаният в понеделник в Бургас петролен бос пристигна по-рано днес в следствения отдел към прокуратурата. Той дойде, конвоиран със собствения си автомобил и готов за арест – с възглавница и куфар. На влизане заяви: "Не знам за какво ме викат, изчакайте. Надявам се да изляза, за да ви обясня”. Той определи целия процес като спектакъл.

Срещу него се води още едно дело, което е в съдебна фаза - за заплаха за убийство срещу един от охранителите на дружеството.

Ершов, който има и литовско гражданство, стана съсобственик на „Петрол” през 2005 г., след като година преди това получи разрешение да влиза в страната ни.

През юни Денис Ершов и съдружникът му Александър Мелников, които притежаваха съответно 47,5% и 5% от дружеството, продадоха дяловете си на бившия президент на руската република Калмикия и настоящ ръководител на Световната шахматна федерация Кирсан Илюмжинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай