Дюнерджия простреля конкурент, крадял му работниците

Автомобилите на двамата се засекли на варненски булевард

Дюнерджия простреля конкурент, крадял му работниците | StandartNews.com

Мъж бе прострелян снощи във Варна, а оръжната прокуратура в града ръководи досъдебно производство за опит за убийство.

Около 21,15 часа вчера вечерта е получен сигнал за стрелба на бул. „Генерал Колев“ в морската столица. Пострадалият – 29-годишният Боян Х., е бил отведен в болницата „Света Анна“, където му е била извършена животоспасяваща операция. Мъжът обаче продължава да е с опасност за живота.

Стрелецът – 40-годишният Айдън А., е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР. Днес ще бъде привлечен като обвиняем за опит за убийство, извършено по начин и със средства, опасни за живота на мнозина.

Стрелбата е извършена след възникнало спречкване между пострадалия Боян и неговият приятел Мехмед. Последният имал конкурентни бизнесотношения със стрелеца Айдън. Двамата имали дюнерджийници и често между тях възниквали спорове, че единият „краде“ работниците на другия, съобщи Glas.bg.

Враждата им ескалирала в лична неприязън и нетърпимост до снощи, когато автомобилите на двамата се засекли на варненския централен булевард, където е станал опитът за убийството на Боян, който бил приятел с Мехмед.

Местопроизшествието е посетено от окръжния и наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура във Варна, които заедно с разследващите са извършили оглед. Иззети са оръжието на престъплението – законно притежаван пистолет „Глог 17“ от Айдън, биологични находки и дактолоскопни следи.

Продължават активните действия по разследването. По-късно окръжният прокурор на Варна Красимир Конов ще даде изявление по случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай