Две години затвор за племеника на Цар Киро

Две години затвор за племеника на Цар Киро | StandartNews.com

Пловдив. Две години затвор получи племеникът на Цар Киро - Георги Илиев, заради лихварство. Това реши Пловдивският окръжен съд.

Магистратите прибавиха още 4 години условна присъда и 43 хил. лв., които да се конфискуват от Илиев. Присъдата е толкова лека, защото племенникът на Кирил Рашков сам е признал вината си и освен това е болен от рак.

Георги Илиев беше арестуван в дома си в Катуница през февруари заради лихварство. Той раздал шест кредита от 2005 до 2010 г срещу лихви на бедни хора от Катуница и околните села. От тях е припечелил 43 117 лева.

Илиев водел старателен отчет в черен тефтер на кои хора какви суми е раздавал и срещу какви лихви. В зависимост от парите си е слагал чиста печалба между 5 и 10%. За всеки отделен случай се договарял индивидуално с получателя на кредита.

Името на „царския” племенник нашумя в началото на годината, когато от ЕВН го хванаха да краде ток. Тогава стана ясно, че Георги Илиев е манипулирал електромера си така, че да отчита с около 30% по-малко потребено електричество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай