Бизнесмен строши черепа на крадец

Собственик на автоморга и охранители раздали правосъдие преди да дойдат полицаите

Бизнесмен строши черепа на крадец | StandartNews.com

София. Крадец бере душа, след като бе жестоко пребит от собственика и охраната на столична автоморга. Инцидентът се разиграл около час след полунощ в обект на булевард „Рожен”. 21-годишният мъж бил спипан да краде стари части за коли.

От полицията съобщават, че охранители от съседен обект подали сигнал на спешния телефон 112, че четирима мъже правят опит да оберат автоморгата. Те обаче се обадили и на собственика на атакувания обект и мъжът веднага пристигнал на място. Той и охраната му заловили единия от крадците, а другите трима успели да избягат. Вместо да дочакат органите на реда, хвърлили здрав бой на крадеца.

Пристигналите на място полицаи извикали линейка за пострадалия. Той е откаран в болница, където лекарите установили, че пациентът е със счупен череп, кръвоизлив в мозъка, кръв в коремната кухина и спукан черен дроб. Медицинският екип уведомил дежурните полицаи, че мъжът е с опасност за живота. Органите на реда се върнали на мястото на инцидента и задържали биячите. Белезниците щракнали около ръцете на двама охранители, единият от които се оказал криминално проявен за кражба. Прибран е и собственикът на автоморгата, който имал проблеми със закона заради вещно укривателство. С богато криминално досие се оказал и пребитият крадец. Той е с 12 криминални регистрации - за кражби, грабежи, хулиганство и телесна повреда, поясняват от столичната полиция. Работа по изясняването на случая продължава.

Инцидентът става в момент, когато се води разгорещена дискусия за 5-годишната присъда на иконописеца Йордан Опиц, който уби крадец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай