Българо-гръцка група опитвала да прекарва луксозни коли

Българо-гръцка група опитвала да прекарва луксозни коли | StandartNews.com

Атина. Гръцката полиция разби престъпна група от гърци и българи, опитала се да прекара крадени луксозни автомобили през България, съобщи електронното издание на гръцкия в. "Етнос", цитиран от БТА.

В петък сутринта двама гърци - на 37 и 39 г., пристигнали на граничния пункт Орменио с луксозни автомобили и се опитали да преминат на територията на България. Двамата мъже дали на полицаите фалшиви документи на колите, а при проверка били установени фалшиви регистрационни табели и пренабити номера.

Установено е, че единият от автомобилите е откраднат от Атина преди около седем месеца. Издирва се собственикът на втория автомобил.

Двамата мъже взели колите от неустановени до момента лица в Атина като целта е била те да бъдат прекарани през България за Турция. Оттам с помощта на българка превозните средства е трябвало да бъдат доставени в Грузия. Гърците са арестувани по обвинения за създаване на престъпна група, кражби и узаконяване на приходи от незаконна дейност. Полицията издирва трима техни съучастници - двама гърци и една българка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай